Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vyzeralo to na koniec. Seriálový veterán nakoniec prekopáva televíznu históriu

Ešte na jeseň minulého roka sa "nenápadne" podsunula idea divákom Kliniky Grace, že by sa čoskoro mohla skončiť. Len málokto si vedel predstaviť, že táto stálica by mohla zmiznúť. Za 15 rokov vysielania sa stala prirodzenou súčasťou života miliónov divákov. Teraz je všetko inak!

13.06.2019 07:00
ellen pompeo, klinika grace, greys anatomy, Foto:
Ellen Pompeo uvažovala, že svoj biely plášť zavesí na klinec. Nakoniec zostane Meredith Greyovou ďalšie dva roky.
debata

Seriálu sa mal stať osudný rok 2020, keby by končila 16. sezóna, práve vtedy by sa skončila aj platnosť x-tého kontraktu s Ellen Pompeo alias Meredith Grey. Počas dlhých rokov vysielania televízia ABC s herečkou uzavrela viacero zmlúv, len aby si ju poistila. Medzičasom sa z nej stala najlepšie zarábajúca herečka. Za aktuálnu dvojročnú zmluvu zinkasovala 20 miliónov dolárov, k tomu treba prirátať zisky z iných seriálov, pod ktorými bude podpísaná ako producentka.

Pre ABC je Ellen Pompeo akýmsi rodinným striebrom a odmieta sa jej vzdať. Lenže všetko má svoj koniec a ten hrozil Klinike Grace, ktorá koncom mája ukončila vysielanie 15. sezóny. Ani vysoké číslo série však neuberá zápletkám na atraktivite a seriálový matador dosahuje stále nadpriemernú sledovanosť. Hoci treba dodať, že počas tohto roka krivka opäť o niečo klesla. Nie však natoľko, aby stanica mala vrásky na čele. Sedem miliónov divákov sediacich počas premiéry je stále unikát.

Úvahy o prípadnom konci seriálu rozvírila sama Ellen Pompeo pri príležitosti štartu 15. série. Podľa slov herečky ešte nevie spraviť záväzné rozhodnutie o svojej budúcnosti v seriáli, keď jej vyprší aktuálny kontrakt na konci 16. série, ale má naozaj pocit, že už seriál povedal väčšinu príbehov, ktoré mohol a nastal čas sa tým vážne zaoberať. Na otázku, či existuje možnosť, že oznámi svoj koniec účinkovania len dodala, že v tom vidí reálnu šancu.

Dlhodobé účinkovanie Ellen Pompeo popiera doterajšie trendy, keď väčšina hercov je už po niekoľkých sezónach unavená zo svojich úloh a požiada tvorcov o odchod. Herečka sa nikdy netajila tým, že je veľmi vďačná divákom za dlhodobú priazeň, ktorá taktiež popiera všetky štandardy.

Prešlo niekoľko mesiacov a televízna sezóna 2018/2019 má svoj záver úspešne za sebou a prišla aj zmena názoru. Televízia ABC v máji s veľkou pompou oznámila, že Klinika Grace bude pokračovať a rozhodne sa neskončí pripravovanou 16. sériou, ktorá odštartuje koncom septembra. Pompeo sa rozhodla predĺžiť aktuálnu zmluvu o rok, čo stanica okamžite využila a oznámila rovno dvojité obnovenie. Lekárska dráma má garantovanú aj 17. sériu a teda vysielanie, minimálne, do mája 2021.

Klinika Grace týmto krokom prekopáva históriu televíznej zábavy. Nielenže si stále udržuje status najsledovanejšej lekárskej drámy, stále patrí medzi najsledovanejšie seriály všeobecne. Prekonala dĺžkou vysielania aj seriál Pohotovosť (ER), ten sa končil po 15 rokoch. V čase, keď seriály majú problém vydržať jednu-dve sezóny je výkon Kliniky Grace unikátny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy #oseriáloch