Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nový seriál o Hre o tróny sa už nakrúca! Všetko je prísne tajné

Pôvodný seriál síce po ôsmich rokoch povedal svoje posledné slovo, to však neznamená, že diváci prídu o príbehy zo Západozeme! Prvý spin-off sa už nakrúca a to na rovnakých miestach ako Hra o tróny

09.06.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, nočný kráľ, night... Foto:
Súčasťou nového seriálu má byť zrodenie Nočného kráľa a jeho armády. Či si ikonickú úlohu zopakuje Slovák Vladimír Furdík je otázne.
debata (1)

HBO pôvodne vyvíjalo až päť spin-off seriálov. Jeden z nich s definitívnou platnosťou dostal červené. Ten prvý aktuálne nakrúca svoju pilotnú epizódu a je viac ako pravdepodobné, že získa objednávku na celý seriál, keďže za ním stojí George R.R. Martin. Predpokladá sa, že by mohol ísť do vysielania v roku 2020 a stretne sa s konkurenčným Pánom Prsteňov, ktorého Amazon chce korunovať ako náhradu za Hru o tróny. Ostatné tri námety sú stále v zálohe.

Stanica si nemôže dovoliť, aby celá značka zapadla prachom alebo podliezla kvalitatívnu úroveň pôvodného seriálu. Preto sa aj prvý potenciálny pokračovateľ musel niekoľkokrát meniť, dolaďovať, prebiehal intenzívny výber hercov a samotné nakrúcanie sa niekoľkokrát presúvalo. Pôvodne mal nový seriál pracovný názov The Long Night, teraz sa pracuje s novým názvom – Bloodmoon.

Samotná produkcia prebieha opäť v Titanic Studios, kde sa nakrúcala aj Hra o tróny. Opäť sa pred štúdiom vybudovali obrovské kulisy, ktoré filmári znova museli zakryť veľkými prepravnými kontajnermi, aby zvedaví fanúšikovia nevideli a nenarúšali nakrúcanie. Rovnaký postup zvolil štáb aj pri produkcii ôsmej série.

Ani bezpečnostné opatrenia nezabránili, aby sa von dostali aspoň nejaké zábery kulís, ktoré zdobia nádvorie pred štúdiom. Vyzerá to tak, že HBO znova nešetrí a nový seriál dostal štedrú investíciu, aby výsledok bol prvotriedny. Bloodmoon zavedie fanúšikov do ďalekej minulosti, niekoľkotisíc rokov, pred udalosti z Hry o tróny. Mali by sa ukázať zlaté časy Západozeme, jej rodov, ale aj veľký úpadok a príchod prvej zimy, Nočného kráľa a jeho ľadových mŕtvych.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch