Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šialená Daenerys, Jon Sneh alebo Arya Stark? Kto vyhrá Hru o tróny?

Nepredstaviteľné sa už o pár hodín stane skutočnosťou. Po dlhých rokoch čakania sa Hra o tróny definitívne rozuzlí a vzíde víťaz. Kto to bude? Po predposlednej epizóde je zoznam mien o niečo užší. Čaká fanúšikov v posledných minútach seriálu zvrat, ktorý budú ťažko rozdychávať?

19.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, daenerys, jon, Foto:
Idylke kráľovského páru je koniec. V poslednej epizóde by sa mali postaviť proti sebe!
debata (1)

Seriál, ktorý bol charakteristický pomalšiemu a detailnému vykreslenia jednotlivých postáv, teraz jednoducho na to nemá čas a skalní fanúšikovia hromžia. Rozuzlenie celej pointy boja o Železný trón musí mať aj bombastické vyvrcholenie v podobe bitiek medzi nepriateľmi, ktoré museli dostať oveľa väčší priestor, ako dialógy medzi postavami.

Prečítajte si recenziu predposlednej epizódy v článku: Hra o tróny tesne pred koncom: Nekonečné krviprelievanie a ohnivé peklo

Tvorcovia museli dať bokom neopakovateľnú atmosféru vykreslenia a pomalého vývoja postáv, vďaka ktorému boli následne šarvátky, intrigy, úmrtia, ale aj akcia omnoho uveriteľnejšie a logické. Teraz to nie je úplne tak. A mnohým sa to nepáči. Pravdou je, že medzi siedmou a ôsmou sériou je markantný rozdiel a to nielen vizuálny, ale aj pocitový. Hra o tróny pôsobí inak, dobre vyskladaný dej vystriedala dychberúca akcia, dokonalé efekty, ktoré majú vyplniť hluché miesta.

Zahlasujte v ankete a tipnite si, kto neprežije poslednú epizódu v článku: Koniec Hry o tróny je na dosah! Kto sa nedočká úplného záveru?

Aby korešpondovali predchádzajúce série aj s tou poslednou, bola by potrebné ešte jedna, aby sa postavy mohli „vyfarbiť“ stráviteľnejšie pre skalnú časť publika. Je otázne, či by HBO bolo schopné a ochotné investovať rekordné financie do ďalšej sezóny. Navyše, počas šiestej série sa tvorcovia sami rozhodli, že vzniknú ešte dve skrátené série. Vývoj seriálu bol už teda daný s niekoľkoročným predstihom.

Rýchly sled udalostí, zvratov sa blíži k svojmu definitívnemu záveru. Už v nedeľu (u nás o tretej hodine nadránom) HBO sprístupní pre celý svet 80-minútový epický záver celej ságy. Tipy sú rôzne, teórie takisto. Tipnite si v priloženej ankete aj vy o tom, kto si sadne na Železný trón a bude vládnuť Západozemi!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch