Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny rozpúta poslednú vojnu. Bude väčšia ako tá s Nočným kráľom?

Na definitívne rozuzlenie pointy seriálu zostávajú už len dva týždne a po udalostiach zo štvrtej epizódy, je čoraz ťažšie si tipnúť, kto si sadne na Železný trón.

12.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, daenerys, emilia... Foto:
Príde v piatej epizóde Daenerys definitívne o rozum?
debata (1)

Spočiatku mala sebavedomý ťah na bránu Daenerys, ktorá v siedmej sérii sa vrátila „domov“ do Západozeme. Odvtedy začala robiť chyby, ktorých dôsledky si uvedomila práve počas ostatnej nedeľnej epizódy. Kým prvých šesť sezón išla neomylne za svojim cieľom, neskôr jej vstúpil do cesty Jon Sneh a ona uprednostnila emócie a spravila odbočky.

Hlasujte v ankete a tipnite si, kto neprežije nadchádzajúcu epizódu v článku: Rozuzlenie sa blíži! Kto neprežije predposlednú epizódy Hry o tróny?

Všetko vyvrcholilo v tretej epizóde a bitke o Zimohrad, kde prišla o polovicu svojich armád a mala už len dvoch drakov. Vo štvrtej epizóde jej Euron Greyjoy zostrelil z oblohy druhého draka Rhaegala a na vlastné oči sa presvedčila o krutosti Cersei, ktorá pred jej očami nechala popraviť najlepšiu priateľku Missandei.

K tomu treba prirátať smrť Joraha, Jonov pravý pôvod a oddanosť lordov voči nemu. Dany videla, že jej snaha o Železný trón sa rúca a rovnako sa začala rúcať aj jej príčetnosť. Dovtedy vľúdna, citovo rezervovaná, rozvážna dračia kráľovná sa zmenila a začína sa podobať svojmu šialenému otcovi. Všetko nasvedčuje tomu, že dokončí to, čo jej otec nestihol – vypáli Kráľovo prístavisko do základov. Zostal jej už len jeden drak, je to jej posledná šanca získať trón.

A práve nadchádzajúca nedeľná epizóda nevyzerá najpriaznivejšie pre Daenerys. Fanúšikovia čoraz hlasnejšie špekulujú, že v piatej epizóde nastane jeden z najväčších zvratov a Dany sa stane osudnou. Tvorcovia v posledných týždňoch prekvapili dejovými serpentínami. Zo seriálu odpratali Nočného kráľa, okolo ktorého sa točili rôzne fanúšikovské teórie a vyzerá to tak, že boli iba slepými nábojmi.

Rozpory medzi Jonom Snehom/Aegonom Targaryenom a ňou postupne začínajú negovať aj názor, že Západozemi bude vládnuť ich potomok. Navyše o zosadení Dany z piedestálu už špekulujú aj jej poradcovia. Kým Tyrion je zdržanlivý, Varys má v tom jasno. Do popredia sa naopak derie Sansa Stark, ktorej ľudia tipovali rýchlu a krutú smrť. V skutočnosti prebrala, po Cersei, úlohy najväčšej manipulátorky a intrigánky. Bude ona tým prekvapením na konci seriálu?

Piata epizóda spolu s tou poslednou bude mať zhodne po 80 minút a tvorcovia majú poslednú šancu dokončiť svoju dlhoročnú prácu, preto sa dá očakávať, že tieto dve časti sa nebudú držať späť a predvedú to najlepšie, čo Hra o tróny za posledné roky predviedla. Herečka Emilia Clarke to povedala jasne. Piata epizóda bude obrovská a fanúšikovia by si mali zohnať čo najväčšiu televíziu.

Falošný Dubrovnik, ktorý si filmári vybudovali v Belfaste sa teraz predvedie v plnej kráse a niekoľkotýždňové ohnivé nakrúcanie v ňom sa teraz ukáže v plnej kráse. Niet pochýb, že Daenerys s Drogonom budú lietať nad mestom a rozosievať plamene.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch