Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nevyspytateľná Hra o tróny to roztočila! Tu sú top momenty najnovšej časti

Nedeľná štvrtá epizóda poslednej série Hry o tróny nielenže prehupla misky váh bližšie ku koncu, ale priniesla totálne zvraty a naznačila úplne nový smer deja.

08.05.2019 07:00
debata

1. Posledná rozlúčka s padlými

Úvod 78-minútovej epizódy patril poslednej rozlúčke s padlými hrdinami, ktorí obraňovali Zimohrad a bojovali za svet živých. Daenerys oplakala Joraha, Sansa Theona, Arya sa rozlúčila s Berickom, Jon s Lyannou.

Poslednú rozlúčka s padlými hrdinami z bitky o... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, zimohrad, winterfell, Poslednú rozlúčka s padlými hrdinami z bitky o Zimohrad, ktorí položili svoj život, aby ochránil svet živých.

2. Posledné zbohom Jorahovi

Najviac emotívne pôsobila Daenerys, ktorej život zachránil jej najvernejší priateľa a ochranca Jorah Mormont. Jeho lásku mi síce nikdy neopätovala, no bola tou osobou, pri ktorej vydýchol. Záhada visí na poslednými vetami, ktoré mu pri pohrebe pošepkala. Tvorcovia aj herci o nich mlčia.

Posledná rozlúčka Daenerys s jej najvernejším... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, daenerys, jorah, Posledná rozlúčka Daenerys s jej najvernejším priateľom a ochrancom Jorahom bola veľmi emotívna.

Prečítajte si recenziu štvrtej epizódy Hry o tróny v článku: Pravá Hra o tróny sa začala až teraz! Všetky pravidlá sa zmenili, prichádza zrada

3. Vyzradenie Jonovho pôvodu

Jon/Aegon ako ten najvernejší a najsprávnejší rodu Starkovcov/Tar­garyenovcov povedal o svojom pravom pôvode aj Sanse a Aryi. Žiaľ, diváci sa nedočkali ich reakcií, čo mnohí považujú za obrovské sklamanie a nevedia to tvorcom odpustiť. Sanse expresne „tajomstvo“ posunula ďalej.

Jon nemohol mlčať pred svojimi najbližšími a... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, jon, sansa, arya, bran, Jon nemohol mlčať pred svojimi najbližšími a "sestrám" povedal pravdu o svojom pôvode.

4. Návrat domov

Emočne čoraz viac labilnejšia Daenerys strácajúca oporu nielen v Jonovi, poradcoch nemieni čakať na prevzatie Železného trónu. Ťaženie na Kráľovo prístavisko sa začala na jej dračom ostrove. Zažila aspoň malé chvíle šťastia, keď jej ťažko zranený drak Rhaegal sa k nej vrátil.

Krátky moment šťastia, draky Drogon a Rhaegal... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, draky, drogon, rhaegal, Krátky moment šťastia, draky Drogon a Rhaegal sa vracajú domov. Šťastný moment sa razom premenil na masaker.

5. Smrť draka

Chvíle šťastia netrvali dlho. Euron so svojou flotilou zaútočil na prichádzajúcu Daenerys a Rhaegal dostal smrteľné rany a padol do mora. Dany zostal už iba drak Drogon, ktorý ako posledný jedinec je už zraniteľný.

Drak Rhaegal prežil zdanlivo beznádejnú bitku o... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, rhaegal, Drak Rhaegal prežil zdanlivo beznádejnú bitku o Zimohrad a svojim ľadovým "bratom" Viserionom. Osudný sa mu stal prílet na juh.

6. Vyzbrojená Cersei

Aktuálna kráľovná Siedmich kráľovstiev – Cersei sa na príchod Daenerys poriadne pripravila. Hradby hlavného mesta sú posiate kušami proti drakom, má k dispozícii novú 20-tisícovú armádu, verného Eurona, ktorý verí, že čaká jeho dieťa. Navyše okolie Červenej bašty je plné civilistov, ktorých použije ako živé štíty. Obyvatelia však svojej panovníčke veria, že jej na nich záleží a chce ich ochrániť.

Posledná vojna o Západozem sa odohrá medzi... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, kráľovo pristavisko, Posledná vojna o Západozem sa odohrá medzi dvoma kráľovnami!

7. Poprava

Daenerys už ťažko znáša smrť Joraha, teraz pred jej očami nechala Cersei sťať jej najvernejšiu a najbližšiu priateľku Missandei. To bol pre ňu posledný klinec a stratila súdnosť a zdržanlivosť. Čoraz viac sa začína ponášať na svojho šialeného otca.

Missandei bola zmierená s osudom. Vedela, že... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, missandei, Missandei bola zmierená s osudom. Vedela, že nemá šancu vyviaznuť zo zajatia Cersei, svojej kráľovnej poslala jasný posledný odkaz - Dracarys.

8. Šialená Daenerys?

O rode Targaryenovcov bolo známe, že nepripúšťali miešanie krvi. Preto manželské zväzky boli vždy len medzi rodinnými príslušníkmi, čo sa odrazilo na ich mentálnej spôsobilosti. Rodičia Daenerys boli súrodenci. Otec Dany bol známy svojou krutosťou a šialenosťou. Vyzerá to tak, že jeho dcéra dokončí to, čo on chcel pred rokmi a to vypáliť Kráľovo prístavisko do základov.

Chladnokrvná poprava najbližšej priateľky bol... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, daenerys, Chladnokrvná poprava najbližšej priateľky bol pre Daenerys posledný klinec. Definitívne stratila trpezlivosť, zábrany, súcit a zdržanlivosť. Zmocnil sa jej len hnev a túžba po krvi a pomste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch