Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Rozuzlenie sa blíži! Kto neprežije predposlednú epizódy Hry o tróny?

Štvrtá epizóda načala druhú polovicu záverečnej série Hry o tróny. Niektoré postavy zaznamenali prekvapujúci vývoj a dá sa tušiť, že ich čaká koniec, niektoré sa konca seriálu nedočkali.

11.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, draky, drogon,... Foto:
Krátky moment šťastia, draky Drogon a Rhaegal sa vracajú domov. Šťastný moment sa razom premenil na masaker.
debata (1)

Ešte stále aktuálna epizóda s názvom The Last of the Starks sa stala osudnou pre draka Rhaegala, ktorého z oblohy zostrelil Euron Greyjoy so špeciálnou kušou proti drakom. Nimi sa Cersei poistila, že jej nenávidená nepriateľka Daenerys zaútočí na Kráľovo prístavisko a vypáli ho do základov. Kráľovná drakov tak prišla už o svoje druhé dieťa. Na konci siedmej série jej Nočný kráľ zabil Viseriona, teraz padol aj Rhaegal. Ten síce prežil priam beznádejnú vojnu s armádou mŕtvych a stret s Viserionom.

Prečítajte si recenziu štvrtej epizódy Hry o tróny v článku: Pravá Hra o tróny sa začala až teraz! Všetky pravidlá sa zmenili, prichádza zrada

Ťažko zranený sa však vrátil a po boku svojej „matky“ sa vydal na juh, aby bojoval proti Cersei. Štastný moment sa zmenil na krvavú drámu a tri šípy ho zabili, bezvládne padol do mora. Euron navyše porazil aj posádku plaviacu sa k brehom a zajal Missandei. Tú potom Cersei „na privítanie“ nechala popraviť pred očami svojich najbližších.

Najväčšími turbulenciami prechádza počas tejto série práve Daenerys, ktorú tvorcovia vôbec nešetria. Z jej sebavedomého plánu ako odstrániť Cersei nezostalo takmer nič. Teraz hnaná hnevom a nenávisťou ide spraviť posledný krok a vypáliť Kráľovo prístavisko do základov. Práve piata epizóda by sa mohla stať pre túto postavu osudnou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch