Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prekvapujúci vývoj sledovanosti Hry o tróny! Pokorila nový rekord?

Očakávalo by sa, že s každou pribúdajúcou epizódou, pôjde sledovanosť záverečnej série Hry o tróny hore. Omyl. Druhá epizóda s názvom A Knight of Seven Kingdoms bola opäť mierumilovná a diváci sa nedočkali žiadnej smrti.

25.04.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, drogon, rhaegal, Foto:
Druhá epizóda úplne nenadviazala na úspech prvej časti. Sledovanosť o čosi klesla.
debata (2)

Práve preto sa množia jedovaté odkazy fanúšikov, že tvorcovia premárnili druhú šancu na predstavenie zbesilej akcie. Druhý tábor je opačného názoru a velebí postupné a uveriteľné rozprávanie deja a postupné stupňovanie napätia. Navyše scenár sa sústredil skôr na postavy a ich príbehy a skompletizovanie ich dlhej cesty. V nedeľnej epizóde diváci videli intenzívne prípravy na poslednú bitku o Zimohrad, narastajúci strach, ale aj odhodlanie bojovať s Nočným kráľom.

Recenziu druhej epizódy si môžete prečítať v článku: Pokračovanie Hry o tróny: Ťažké časy pre Daenerys a prichádzajúca ľadová beznádej

Mnohí vedia, že tento boj neprežijú a zmierili sa so smrťou. Odznela posledná pesnička, pretiekol posledný liter vína, nastal posledný prípitok, zmierenie nepriateľov. Teraz môže prísť očakávaná akcia, krviprelievanie a šokujúce momenty. Tvorcovia sa bránia. Podľa nich boli prvé dve epizódy veľmi dôležité, aby mohli ukázať hĺbku postáv. Hra o tróny nebola nikdy plytká zábava. Zvraty prichádzali vždy v pravý moment a tentokrát to nebude inak.

Tretia epizóda s premiérou v nedeľu sľubuje masaker a o to viac zamrzia jednotlivé odchody postáv, keď ich diváci mohli počas predchádzajúcich dvoch týždňoch vidieť v pokojnej a najmä inej polohe.

Kým prvú epizódu si celkovo pozrelo 17.4 milióna divákov, reč je o sledovanosti v USA za 24 hodín s prirátaním hodnôt z online platforiem HBO GO a HBO NOW. Druhá epizóda o niečo poklesla. Aj napriek tomu dosiahnuté hodnoty priniesli štvrtý najsilnejší výsledok za celý čas vysielania seriálu.

Druhá epizóda klesla oproti prvej o 9 percent. Celková hodnota sa vyšplhala na 15.9 milióna divákov. Z toho 10.3 milióna patrí publiku, ktoré si pustilo najnovšiu časť priamo v televízií, 5.6 milióna sledovalo online.

Pokorenie nových rekordov sa očakáva v súvislosti s odvysielaním tretej epizódy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch