Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny s prvou epizódou zbúrala rekordy. Kam sa vyšplhala sledovanosť?

Nedeľná premiéra poslednej série, podľa očakávaní, priniesla pre HBO nové rekordy v sledovanosti. Seriál tak popiera všetky televízne pravidlá.

17.04.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, cersei, Foto:
HBO má dôvod na radosť. Prvá epizóda poslednej série pokorila všetky doterajšie rekordy.
debata (6)

Kým, štandardne, najväčší ošiaľ a krivka sledovanosti stúpa a graduje okolo štvrtej, piatej série, Hra o tróny svoje zlaté časy zažíva pri svojom konci. Zrejme najväčší zlom nastal práve na konci piatej série, keď Jona Sneha zabili jeho súputníci na Čiernom hrade a rok sa polemizovalo, či Kit Harington bude pokračovať v deji aj naďalej.

Prečítajte si recenziu prvej epizódy v článku: Začiatok 8. série Hry o tróny: Fenomenálny, bombastický, vtipný, epický

Doteraz najúspešnejšie sa javila skrátená predposledná séria, ktorá so svojimi siedmimi epizódami prekonala svoje predchodkyne a stabilne sa čísla držali nad 10 miliónmi divákov a samotné finále tesne preskočilo 12 miliónovú hranicu, čim získalo titul najsledovanejšej epizódy vôbec.

To však už neplatí. Dvadsaťmesačné čakanie na záverečnú sériu a „vyhecovaná“ zvedavosť divákov priniesli svoje ovocie. Dovedna 54-minútová premiéra s názvom Winterfell (Zimohrad) predčila aj siedmu sériu. Dá sa očakávať, že krivka bude z týždňa na týždeň stúpať.

Celkovo si začiatok konca seriálu pozrelo až 17.4 milióna divákov. Toto čísla zahŕňa 11.8 miliónové publikum, ktoré sledovalo najnovšiu časť počas televíznej premiéry. Zbytok, teda 5.6 milióna fanúšikov si pustilo epizódy prostredníctom online platforiem HBO GO a HBO NOW.

HBO zaznanemalo raketový nárasť najmä spomínaných online platforiem. Oproti prvej epizóde siedmej série sa sledovanosť zdvihla v online priestore o 50% v porovnaní s finále predposlednej série. A takmer zdvojnásobila pri porovnaní prvej časti siedmej série a ôsmej.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch