Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Skúpa Hra o tróny teraz valcuje odhaleniami. Najnovší pohľad šokuje

HBO nešetrí nedočkavých fanúšikov Hry o tróny. Kým dlhé mesiace platilo embargo, s blížiacou sa premiérou takmer denne zverejňuje nové informácie. A svet šalie.

04.04.2019 07:00
debata
Peter Dinklage v poslednej sérii Hry o tróny. Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, tyrion Lannister, peter dinklage, Peter Dinklage v poslednej sérii Hry o tróny.

Rok 2018 bol bez nových epizód, prebiehalo náročné nakrúcanie a maximálne unikali amatérske fotky z miest, kde sa pohybovali filmári. Až posledné týždne minulého roka začali prinášať prvé čriepky o záverečnej sérii. Postupne sa potvrdil dátum štartu a s príchodom roka 2019 prišli na rad prvé upútavky, teasre, oficiálne fotografie a v marci prišiel dlhoočakávaný trailer, ktorý spôsobil najväčší ošiaľ.

Takmer dvojminútové promo naznačilo veľké krviprelievanie, ktoré by sa malo odohrať v tretej epizóde. Tá bude venovaná veľkému boju o Zimohrad a padnúť by malo niekoľko kľúčových postáv. Aj nasledujúce krátke promo videá akoby mali určenú hranicu, čo môžu ukázať. Všetko sa krúti okolo najdlhšej bitky v dejinách televízie.

Všetko sa zmenilo v utorok, keď HBO sprístupnilo nové promo, ale ľadový plagát. Konečne sa reklamná kampaň prehupla cez pomyselnú tretiu epizódu a televízia provokuje divákov s myšlienkou, kto padne v rozhodujúcej časti ôsmej série. Zvedavosť je vybičovaná na maximum a špekulácie sa množia a toto promo video ich len podporuje.

V minútovej ukážke sa ukazujú možnosti, kto neprežil ohnivé peklo na Zimohrade. Vidno opäť záhadné pierko, ktoré sa objavilo už v jednom z predchádzajúcich videí a tento odkaz zohrá kľúčovú úlohu v deji. Vidno brošňu Tyrion Lannistera, ruku Jaimeho Lannistera, dračiu reťaz Daenerys, meč Jona Sneha, aj zničené symboly rodov a najmä zničenú poslednú baštu, ktorá mala uchániť Západozem pred besnením Nočného kráľa a jeho armády.

Televízia HBO zároveň zverejnila ďalší promo plagát, tentokrát v ľadovej variácii Železného trónu, o ktorý sa bojuje a vidno v ňom zamrznuté kľúčové postavy. Kto nakoniec vyhrá? Posledná séria štartuje 14. apríla, finále bude 19. mája.

Najnovší prírastok medzi promo plagátmi k ôsmej... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, ľadový trón, Najnovší prírastok medzi promo plagátmi k ôsmej sérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch