Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Templári musia druhýkrát zaujať, inak ďalšiu šancu nedostanú

Príbeh o Templároch dodnes v sebe skrýva tajomno, ktoré fascinuje celé generácie. Počas minulého roka televízia History Channel ponúkla svoj pohľad na tieto legendy a veľa úspechu nezožala. Dlho dokonca bol osud seriál Knightfall (Súmrak templárov) neistý.

25.03.2019 07:00
knightfall, súmrak templárov, Foto:
Druhá séria Súmraku templárov prináša späť vybraných pôvodných hercov, pribudnú aj nové tváre.
debata

Stanica, ktorá priniesla megaúspešných Vikingov, alebo nedávnu ambicióznu novinka Project Blue Book, dala historickej dráme ešte šancu a už v pondelok štartuje druhá séria.

Zaujímavosťou seriálu je aj fakt, že sa v drvivej väčšine nakrúcal v Čechách, ktoré tvorcom poslúžili na vyobrazenie stredovekého Francúzska a Paríža, v ktorom sa odohráva zúfalé pátranie po svätom grále. Ruka v ruke s produkciou súvisí aj najväčšia výčitka voči seriálu – častokrát lacno pôsobiace kulisy a prevedenie. Tvorcovia sa museli držať hesla „za málo peňazí, veľa muziky“ a častokrát to aj tak vyzeralo.

Zachraňovali to však dobre rozpísané charaktery, ktoré sa len inšpirovali reálnymi historickými postavami, ostatné je fikcia. Preto Súmrak templárov nie je primárne určený pre nadšencov histórie, tí rozhodne z celého príbehu nebudú nadšení. Dej sa točí okolo templára Landryho (Tom Cullen), ktorý sa stáva majstrom rádu po smrti svojho majstra.

Do Paríža prichádza sám pápež, aby Landryho poveril dôležitou úlohou, musí nájsť svätý grál, ktorý sa stratil pred rokmi stratil. Templári sa tešia priazni kráľa Filipa IV., Landry zas korčuľuje na tenkom ľade, keď je v zakázanom vzťahu s kráľovnou Janou.

Všetky postavy majú v deji svoju úlohu, avšak základom príbehu je Landry.

Výnimočné na seriáli je, že, bez rozdielu, každá postava má svoje postranné úmysly a spolu to vytvára veľmi atraktívne prostredie na intrigy, politické hry a boj o moc.

Najväčším lákadlom druhej série má byť herec... Foto: History Channel
mark hamill, súmrak templárov, knightfall, Najväčším lákadlom druhej série má byť herec Mark Hamill z Hviezdnych vojen.

Finále prvej série vysielané začiatkom minuloročného februára dobre navnadilo práve na možné pokračovanie, ktoré sa však potvrdilo mesiace po skončení prvej série. Templári utrpeli porážku, kráľ Phillip je plný nenávisti a rozpúta ich pád ako trest za zradu. Práve Landry mal tajný pomer s kráľovnou, ktorú chladnokrvne zabil, dieťa sa podarilo zachrániť. Krvilačný kráľ chce z niekdajších najbližších priateľov stiahnuť kožu. Rytiersky rád teda čelí vyhladzovaniu.

Druhá séria sa začína udalosťami nadväzujúcimi na koniec jednotky. Landry ako veliteľ zlyhal, kedysi uctievaní rytieri sú na okraji spoločnosti a každý chce vidieť ich odseknuté hlavy. Možnou záchranou je nový líder Talus (Mark Hamill), ktorý buď dá Landrymu šancu na spásu alebo ho predhodí kráľovi. Tvorcovia chcú zo seriálu spraviť dôveryhodnú historickú drámu plnú zaujímavých zvratov a poodhaliť možné záhady, ktorými sú Templári opradení.

Preto sa im podaril husársky kúsok, keď angažovali herca Marka Hamilla, notoricky známeho ako Lukea Skywalkera z Hviezdnych vojen. Hamill sa predstaví v diametrálne odlišnej úlohe, nielen charakterovo, ale aj vizuálne. Nové epizódy musia viac zaujať, inak sa seriál zrejme ďalšej šance nedočká.

Podobne, ako minulý rok, tak aj tento, Slováci o nové epizódy neprídu. HBO vďaka svojej online platforme GO ponúkne nové epizódy s českými titulkami len pár hodín po americkej premiére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Knightfall #Súmrak templárov