Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Posledná séria Hry o tróny prekvapí najdlhšou epizódou vôbec

Fanúšikovia krvavej ságy po takmer dvoch rokoch čakania môžu začať odpočítavať už len dni do štartu záverečnej série. HBO ich nakoniec prekvapilo dĺžkou jednej z epizód.

24.03.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, 8 séria, posledná... Foto:
Kit Harrington ako Jon Sneh v 8. sérii Hry o tróny.
debata (3)

Práve polemika o dĺžke jednotlivých častí trápila divákov posledné týždne. Samotné nakrúcanie patrilo medzi najväčšie produkcie v dejinách televízie a trvalo neuveriteľných desať mesiacov. Posledná šestica príbehov sľubovala rekordnú rozsah. Posledné dni však mnohých prekvapili. Televízia potvrdila stopáž jednotlivých epizód a pri niektorých epizódach zamrzol úsmev na tvári. V negatívnom slova zmysle.

Postavy z 8. série Hry o tróny Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Varys (Conleth Hill) v 8. sérii Hry o tróny.

Dlhé čakanie na ôsmu sériu malo byť vyvážené extra dlhými epizódami, ktoré mali byť považované skôr za filmy, čomu mala odpovedať aj stopáž, očakávalo sa rozsah medzi 75 – 90 minútami. Už teraz sa vie, že prvé dve epizódy nebudú mať ani 60 minút. Prvá časť sa uvedie s 54 minútami a druhá bude o štyri minúta dlhšia.

Veľké očakávania smerujú k tretej epizóde, ktorá má byť kľúčová pre celý seriál. Práve v nej sa odohrá kľúčová bitka o Západozem. Tvorcovia vojnu o Zimohrad nakrúcali 11 týždňoch, najmä v noci, počas mrazov a nepriaznivého počasia. Pripravený súboj má byť najväčšou bojovou scénou, aká sa odohrala na televíznych obrazovkách. Preto prekvapila pôvodná informácia, že táto časť má mať „iba“ 60 minút, z čoho drvivá väčšina má byť o krviprelievaní.

Následne sa koniec seriál prehupne do svojej druhej polovice a prinesie aj štedrejšie epizódy. Posledné dve epizódy majú mať 80 minút, štvrtá 78 minút.

Ale späť k tretej epizóde. Pri nej sa ukázalo, že pôvodné plány sa môžu zmeniť. HBO potvrdilo, že táto epizóda predčí aj úplne posledné. Fanúšikovia sa nedočkajú len 60-minútovky, ale rovno 82 minútovej zbesilej epizódy plnej krvi, smrti a zvratov. Bitka o Zimohrad teda bude najdlhšou epizódou za celú históriu seriálu. Fanúšikovia dostanú 22 minút navyše a bude sa na čo pozerať.

Práve oficiálny trailer k ôsmej sérii sa najviac zameral na túto epizódu a je jasné, že bude patriť k epickým momentom.

Prvenstvo, doteraz, držalo finále 7. série, ktoré malo síce tiež 82 minút, ale k tomu treba pripočítať úvodné a záverečné titulky, prípadne rekapituláciu. Tretia epizóda poslednej série teda o pár sekúnd predbehne aj bodku za siedmou sériou.

Hra o tróny - záverečná 8. séria Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Gwendoline Christie ako Brienne z Tarthu v 8....

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch