Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálové stálice padajú jedna za druhou. Ďalšia hlási nezvratný koniec!

Dlho sa o tom špekulovalo, teraz je to potvrdené. Superhrdinský seriálový svet na stanici The CW sa rozpadne! Televízia potvrdila koniec svojho veterána, Arrow povie svoj posledný príbeh v pripravovanej ôsmej sérii. Tá navyše nebude mať klasických 22 epizód, ale len desať a tajomný lukostrelec sa s divákmi rozlúči ešte v závere tohto roka.

13.03.2019 07:00
arrow, stephen amell, Foto:
Príbeh o Arrowovi sa blíži ku koncu. Nadchádzajúca ôsma séria bude posledná.
debata

Bol to práve Arrow, ktorý odštartoval novú éru vo svete seriálov. Trend zo strieborného plátna, kde hrdinovia vkĺzli do temného vykreslenia sa preniesol aj do seriálov. A práve zelený lukostrelec bol tým prvým, ktorý položil základný kameň pre veľký a prepojený vesmír hrdinov.

Neskôr sa k nemu pripojil The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow, Black Lightning a na svoj príchod sa chystá Batwoman. Pre The CW boli títo hrdinovia zlatou baňou a jedným z najúspešnejších projektov. Navyše na tom profitoval aj koncern DC Comics, ktorý sa vo filmoch mimoriadne trápi a dostáva na frak od Marvelu. V seriáloch je situácia úplne iná.

Počas rokov sa divákom predstavili rôzni hrdinovia, s rôznymi osobnosťami a vytvorili zaujímavú mozaiku, ktorá vrcholila v každoročnom veľkom prepojení, tzv. crossoverovej epizóde. Ani tento rok nebude výnimkou a stanica chystá najdrahší a najväčší crossover, ten zrejme dá bodku práve za Arrowom. Nahnuté to majú aj Legendy zajtrajška (Legends of Tomorrow). Tie dostali objednávku aj na piatu sériu, pričom štvrtá séria má katastrofálnu sledovanosť, ale aj príbeh. Hovorí sa, že predĺženie prišlo iba kvôli chystanému prepojeniu a potom sa skončia aj Legendy.

Koniec Arrowa je pomerne prekvapujúci. O jeho závere sa síce hovorilo už dlhší čas a to najmä po zlej piatej a najmä šiestej sezóne. Aktuálna siedma séria dostala nových tvorcov, ktorí priniesli reštart a úplne novú atmosféru. Podarilo sa im vrátiť lesk tomuto veteránovi a siedma séria je, bezpochyby, jednou z najlepších sezón.

Televízia The CW je známa tým, že svojim seriálom dáva niekoľko šancí na prežitie, kým ich zruší a väčšinou im dopraje čas, aby tvorcovia napísali uzavretý koniec. Sledovanosť Arrowa už dávno nedosahuje vrcholy a časy najväčšej slávy má dávno za sebou. No sú ešte seriály, ktoré sú na tom omnoho horšie ako on. Aktuálne si nové epizódy pustí v priemere 1.2 milióna divákov, čo je na pomery stanice ešte veľmi slušné číslo. Preto prekvapuje rozhodnutie, že ôsma séria bude posledná a najmä skrátená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow #Stephen Amell #oseriáloch