Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slová sú zbytočné! Svet sa dočkal traileru k epickému záveru Hry o tróny

Televízia HBO prekvapila svet zverejnením dlhoočakávaného plnohodnotného traileru k poslednej sérii Hry o tróny.

05.03.2019 17:11
debata
V záverečnej sérii budú mať kľúčovú úlohu aj... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, jon, daenerys, V záverečnej sérii budú mať kľúčovú úlohu aj draky.

Doteraz televízia niekoľko mesiacov napínala fanúšikov len niekoľkosekundovými ukážkami alebo len štylizovanými teaser trailermi. Až doteraz.

Hra o tróny - záverečná 8. séria Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Gwendoline Christie ako Brienne z Tarthu v 8....

Takmer dvojminútové video potvrdzuje, že šesťdielny záver krvavej ságy bude tým najdrahším dielom v histórii televíznej zábavy. Nakrúcanie prebiehalo desať mesiacov a náklady sa vyšplhali k hranici 100 miliónov dolárov. Pôvodný rozpočet počítal s 15 miliónmi na epizódy, neskôr sa nepriamo potvrdilo, že pri niektorých epizódach to nebude stačiť.

Posledných šesť epizód je poňatých ako samostatné filmy, jednotlivé epizódy by mali byť extra dlhé, hovorí sa o minutáži medzi 60 až 90 minútovej dĺžke.

Postavy z 8. série Hry o tróny Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Varys (Conleth Hill) v 8. sérii Hry o tróny.

Trailer k ôsmej sérii sľubuje posledný boj o Západozem. Nočný kráľ s jeho armádou mŕvych prekročili hranice sveta živých a v ceste im stojí Zimohrad. Práve sem smeruje spojené armády živých na čele s Jonom Snehom a Daenerys. Fanúšikom sa splnil ďalší sen, keď v upútavke je vidieť prílet drakov na Zimohrad.

Posledná séria, podľa zverejnených scén, sa ponesie v strachu. Je vidno vydesené postavy, ktoré doteraz sršili sebavedomím, a v očiach majú strach. Nad všetkými však sedí osamelá Cersei v Kráľovom prístavisku, tá kuje vlastné plány zrady a nechýba ani jej povestný zlovestný úškrn. Všetkým je hneď jasné, že jej participácia na boji s mŕtvymi bude mať svoju cenu.

Zaujímavo pôsobia aj starostlivo vybrané scény, ktoré sa striedajú len v niekoľkosekun­dových obrazoch. Je zjavné, že tvorcovia nechcú nič prezradiť o osude každej jednej postavy. Scény napriek tomu spôsobujú ďalší záujem a vyvolávajú polemiky o celom rozuzlení seriálu. Kto sa posadí na Železný trón? Čaká drakov smrť? Nosí Daenerys pod srdcom Jonovo dieťa? Naplní sa proroctvo o krutej smrti Cersei?

Posledný boj s nepriateľom, ktorý sa nezastaví, ktorý nič necíti, ktorý sa neunaví sa rozpúta od nedele 14. apríla. Slováci uvidia premiérové epizódy len niekoľko hodín po americkej premiére s českými titulkami na HBO GO.

Pozrite si trailer k ôsmej sérii so slovenskými titulkami!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch