Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nočný kráľ vyhral? Hra o tróny ukázala šokujúce pohľady na koniec seriálu

Okolo ôsmej a záverečnej série Hry o tróny začína byť poriadne horúco. Len škoda, že HBO týra nedočkavých fanúšikov a stále nezverejnilo plnohodnotný trailer, ktorý je posledným kúskom celej mozaiky o konci seriálu.

01.03.2019 07:00
debata (3)
Nočný kráľ (Vladimír Furdik) v 8. sérii Hry o... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, nočný kráľ, night king, Nočný kráľ (Vladimír Furdik) v 8. sérii Hry o tróny.

Len v nedeľu v rámci oscarového proma bol odhalený imidžový spot, v ktorom sa predstavovali seriály a filmy, ktoré tento rok diváci na HBO uvidia. Rok 2019 bude poriadne bohatý. Aj napriek tomu sa zraky všetkých upierajú práve k Hre o tróny a jej túžobne očakávanému koncu, ktorý sa na obrazovkách objaví v nedeľu 14. apríla. O premiéru neprídu ani Slováci. Vďaka online platforme HBO GO bude ôsma séria k dispozícii zároveň s americkou premiérou a hneď aj s českými titulkami.

V nedeľnom spote vyrazil dych drak Drogon prilietajúci na Zimohrad a nadšený pohľad Arye. Spolu s ním napochodovala do bašty Severu aj armáda. Práve Zimohrad, domov rodu Starkovcov, má byť miestom, kde sa má stretnúť svet živých a mŕtvych. Z uniknutých fotiek z nakrúcania sa vie, že filmári nakrúcali monumentálnu bitku so, zrejme, nešťastným koncom. Nočný kráľ s ľadovým drakom Viserionom a obrovskou armácou mŕtvych bude zdanlivo neprekonateľný.

Hra o tróny - záverečná 8. séria Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Gwendoline Christie ako Brienne z Tarthu v 8....

Hoci do premiéry zostávajú necelé dva mesiace, téma plnohodnotného traileru je stále živá. Televízia ho stále nezverejnila, potvrdené je, že sa na ňom pracuje. HBO však veľmi rado „čaruje“ s dátumami a pri Hre o tróny boli zverejňované informácie, vo väčšine prípadov, viazané symbolikou vybraných dátumov. Veľa sa hovorilo, že práve trailer uzrie svetlo sveta práve počas Oscarov.

Namiesto toho fanúšikovia dostali 6-sekundové scény, ktoré však vykresľujú úvodné scény prvej epizódy. Zraky sa teraz upierajú na marec. Reálne vyzerá dátum 14. marec, teda mesiac pred premiérou, kedy by mohol byť vonku trailer. Ide však iba o dohady. Televízia môže prekvapiť jeho zverejnením hocikedy.

Ako aj s promo plagátmi postáv, ktoré nečakane sa objavili vo štvrtok. Dvadsať pohľadov zachytáva hlavné postavy usadené na Železnom tróne. HBO podsúva polemiku o tom, kto na konci záverečnej epizódy „vyhrá“ súboj rodov. Najväčšiu pozornosť však púta Nočný kráľ. Prekvapí Hra o tróny koncom, v ktorom dobro zanikne?

Postavy z 8. série Hry o tróny Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Varys (Conleth Hill) v 8. sérii Hry o tróny.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch