Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Meghan Markle je zbytočná! Kravaťáci sa bez nej kráľovsky zaobídu

Nočnou morou pre seriálových tvorcov je odchod hlavných postáv. Pred rokom sa s touto situáciou museli vysporiadať Kravaťáci, keď odchod ohlásila Meghan Markle (Rachel) a jej kolega Patrick J. Adams (Mike). Markle odchádzala kvôli životu na britskom kráľovskom dvore, Adams túto príležitosť využil, aby sa po siedmich rokoch mohol venovať iným projektom a najmä rodine.

23.01.2019 07:00
suits, kravaťáci, katherine heigl, gabriel macht, Foto:
V ôsmej sérii sa neprehliadnuteľným ťahúňom stala herečka Katherine Heigl v diametrálne odlišnej úlohe, na akú sú diváci zvyknutí.
debata

Keď opúšťajú seriál postavy, ktoré sú piliere, producenti môžu očakávať dve situácie. Buď to seriál definitívne položí, alebo sa vzchopí a získa stratenú iskru. V prípade Kravaťákov nastala druhá možnosť. Našťastie.

Producenti nenechali nič náhodu a ôsmu sériu poňali ako nový začiatok. Z pôvodnej zostavy zostali len traja herci, k nim sa pripojili nováčikovia a vznikla úplne nová dynamika založená na pevných základoch. Najnovšie pokračovanie sa bez väčších problémov zaobišlo bez Rachel a Mikea, aj keď v deji ich odkaz je neustále prepieraný.

Dobrou správou je, že diváci všetky zmeny prijali bez výraznejšieho poklesu sledovanosti a Kravaťáci oproti siedmej sérii poklesli len minimálne a stabilne sa držia nad miliónom divákov. To, že by právnická dráma mohla pokračovať ešte niekoľko sezón, podporuje aj fakt, že sa blíži premiéra dlhopripravovaného spin-off seriálu zameraného na postavu Jessicy Pearsonovej (Gina Torres), ktorá seriál opustila na konci šiestej sezóny. Odvtedy tvorcovia pracujú na novom seriáli a prinesú ho so značným zdržaním. Pôvodne sa mal začať oveľa skôr, dokonca jedna z epizód siedmej série poslúžila ako backdoor pilot, teda potenciálny seriál sa predstavil v rámci Kravaťákov. Televízia USA Network nateraz o ďalšej sérii oficiálne mlčí.

Najnovšiu sériu neparalizoval odchod mimoriadne obľúbených charakterov. Od prvej epizódy sa snažia scenáristi presvedčiť divákov, že najmä Meghan nepotrebujú. A darí sa im to. Nové postavy napochodovali do deja sebavedomo a presvedčivo. Najviac vytŕča účasť ostrieľanej herečky Katherine Heigl, tá sa predstavila v diametrálne odlišnej úlohe, na akú sú v jej prípade diváci zvyknutí.

Jej postava Samanthy Wheelerovej je atraktívnym korením už tak „nadupaného“ scenára. Samantha nie je tímová hráčka, je tvrdá, nekompromisná, neomylná, chladná. Oplýva vlastnosťami, ktoré idú proti základným zvyklostiam firmy a to z nej robí dokonalého outsidera, pričom s touto situáciou si neláme hlavu. Ide si tvrdo za svojim, chce byť partnerkou vo firme, iné ju nezaujíma.

Navyše epizódy našli občas stratený drive, scenár je plný slovných prestreliek, ktoré boli charakteristické v začiatkoch, nechýba boj o moc vo firme, prípady založené na podrazoch a právnici musia vymyslieť ešte väčšie. Jednoducho ôsma séria Kravaťákov opäť šliape ako hodinky. Výmena stráží seriálu prospela vo všetkých smeroch a navyše sa otvorila cesta pre potenciálnych nových divákov, ktorí mohli naskočiť už do rozbehnutého vlaku a nebyť zaťažení ostatnými sériami.

Kravaťáci sa, v stredu večer, vracajú s druhou polovicou ôsmej série a tvorcovia sľubujú zbesilú jazdu a poriadne jedovaté zápletky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katherine Heigl #Meghan Markle #oseriáloch #Suits #Kravaťáci #vojvodkyňa Meghan