Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny pozná presný dátum štartu! Pozrite si ďalšie mrazivé zábery

Televízia HBO ešte viac bičuje zvedavosť fanúšikov krvavej drámy, ponúka len malé ukážky z poslednej série a svet je aj tak nadšený. Začiatok konca Hry o tróny príde presne o tri mesiace, 14. apríla.

14.01.2019 07:10
game of thrones, hra o tróny, Foto:
Hra o tróny sa vráti 14. apríla.
debata

Cesta k ôsmej sérii bola veľkou skúškou nervov pre každého diváka, ktorý podľahol príbehu zo Západozeme. Všetko odštartoval šokujúci záver siedmej série v auguste 2017, keď Nočný kráľ na chrbte mŕtveho draka Viseriona a armádou mŕtvych zničil ľadovú stenu stojacu mu v ceste a následne HBO schladilo nádeje o skorom návrate seriálu.

Počas nasledujúcich mesiacov sa ukázalo, že na šesticu epizód si nedočkaví fanúšikovia budú musieť poriadne dlho počkať. Tvorcovia si pripravili epický záver, ktorému predchádzalo desaťmesačné nakrúcanie a to vylúčilo nádeje na premiéru v roku 2018. To neskôr potvrdilo aj samotná televízia, nie každý túto správu prijal s nadšením. Druhá strana karty bola však priaznivá. Dostatočný čas na produkciu a neustále unikajúce zábery z nakrúcania hovorili jasnou rečou – ôsma séria bude tým najlepším, čo ponúkne svet televíznej zábavy.

Rekordný rozpočet, pompézne scény, šokujúce zvraty a najmä odhalenie toho, kto si v poslednej scéne sadne na Železný trón, to všetko prináša záver seriálu.

Prirodzene je HBO skúpe na akékoľvek slovo o možnom deji, počas posledných mesiacov zverejnilo len niekoľko krátkych upútaviek, no aj tie spôsobili ošiaľ. Najmä tá spred týždňa, keď sa objavila dôležitá scéna, ktorá má byť údajne začiatkom ôsmej série. Príchod Jona Sneha a Daenarys na Zimohrad. Napätie medzi ňou a Sansou bolo viac ako očividné a záber trvajúci niekoľko sekúnd poodhalil naozaj dôležitý zvrat v deji.

O možnom štarte poslednej série sa dlho špekulovalo. S blížiacim sa záverom roka 2018 sa objavili dohady, že sa HBO vráti k tradícii aprílových premiér, čo sa neskôr aj potvrdilo. Všetky série, okrem siedmej, sa vysielali vždy od apríla. Posledná séria na tento zvyk nadviaže. Zatiaľ posledná upútavka prezradila presný dátum štartu. Televízia nerobí nič náhodne a počas premiéry tretej série hitu True Detective odhalila jeden z posledných kúskov skladačky.

Začiatok konca seriálu sa začne 14. apríla, teda presne o tri mesiace. Aby toho nebolo málo, vonku je ďalší teaser, ktorý neodkrýva rúško tajomstva, avšak predznamenáva súboj mocných rodov pred blížiacim sa príchodom mrazivej bitvy o budúcnosť všetkých. Teraz sa očakáva už len pomyselný posledný kúsok do celej mozaiky – plnohodnotný trailer. Ten by sa mala objaviť v najbližších týždňoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch