Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia omrvinka z konca Hry o tróny je vonku a je poriadne prekvapujúca!

Do premiéry ôsmej série Hry o tróny zostávajú už len štyri mesiace a HBO je stále skúpe na nové zábery. Počas vysielania Zlatých glóbusov ukázalo len jednu scénu, ktorá je však mimoriadne dôležitá.

07.01.2019 07:25
hra o tróny, game of thrones, daenerys, jon,... Foto:
Príchod Daenerys na Zimohrad je konečne odhalený!
debata (1)

Nie je ničím výnimočným, že HBO dávkuje nedočkavým fanúšikom len veľmi striedmo nové scény. Bolo tomu tak aj počas minulých rokov. Aktuálna situácia je vybičovaná faktom, že ide o záverečnú sezónu a čakanie na ňu zabralo divákom takmer dva roky a každý je zvedavý na vojnu o Západozem.

Doteraz všetky upútavky na ôsmu sériu boli takmer nič nehovoriace. V propagačnom videu, z jesene 2018, bolo vidno len na pár sekúnd privítanie Jona a Sansy na Zimohrade. Tvorcovia týmto krokom aspoň nepriamo potvrdili, že prvá epizóda ukáže príchod Jona a Daenerys na sever, na Zimohrad a príbeh teda priamo nadviaže na koniec siedmej série.

Ďalšie promo bol klasický teaser, ktorý avizuje stret armád živých a mŕtvych, počas nedeľného odovzdávania prestížnych Zlatých glóbov, HBO vyrukovalo s ďalším propagačným videom, v ktorom predstavuje svoj nabitý program na rok 2019. Diváci majú v ňom možnosť vidieť väčšiu ochutnávku z viacerých hitov, nielen Hry o tróny. Svoju omrvinku si odtrhli aj klamárky z druhej série Malých veľkých klamstiev (Little Big Lies), práve tento seriál je tiež dlhoočakávaný vzhľadom na hviezdne nabité obsadenie. Nechýba prvý pohľad na novinku Watchmen, ale aj Veep, Barryho, Euphoria, True Detective, Divorce a iné.

Najväčšia pozornosť je aj tak venovaná Hre o tróny, keďže práve toto promo konečne ukázalo viac z príchodu obľúbených postáv na Zimohrad a stačilo iba pár sekúnd a fanúšikovia sa dozvedeli naozaj veľa. Zachytáva zoznámenie Daenerys so Sansou, všetkým je jasné, že Jon ako kráľ severu a matka drakov sú milenci a nová dvojica ide bojovať nielen s mŕtvymi, ale aj o miesto na Železnom tróne.

Prvá veta z ôsmej série jasne naznačuje, že ani príchod zničujúcej Armády mŕtvych a Nočného kráľa nezabráni jednotlivým postávam dať priechod svojim antipatiám. „Zimohrad je Váš, Vaša výsosť“ zaznieva z úst Sansy, keď pred ňu predstúpi spolu s Jonom. Nedá sa nevšimnúť jej pohŕdanie a „nenadšenie“ z jej prítomnosti. Je teda jasné, že na Zimohrade bude vládnuť už tak mrazivá atmosféra a Daenerys bude len tolerovaná na severe.

Začiatok poslednej série bude teda poriadne napätý nielen z pohľadu interakcie jednotlivých postáv, ale aj z faktu, že na sever priletia konečne draky. Záverečná šestica epizód sa predstaví divákom od apríla.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch