Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento seriál si zrušenie nezaslúžil! Jeho koniec najviac zamrzel

Rušenie obľúbených seriálov sprevádzajú vždy veľké vášne zo strany fanúšikov. Posledné roky sa udomácnil trend ich záchrany. Niekedy to vyjde, inokedy nie. Občas sa stane, že aj napriek tlaku zo strany divákov, ale aj tvorcov sa nenájde televízia, ktorá by zrušený seriál prebrala. To bol aj prípadu seriálu The Royals.

28.12.2018 07:00
the royals, Foto:
Prehnité vzťahy, vygradované situácie, skvelé zvraty. Aj o tom bol seriál The Royals.
debata (3)

Príbeh o fiktívnej britskej kráľovskej rodiny počas svojej štvrtej a poslednej sérii poriadne pritvrdil. Na trón sa dostal nenávidený najstarší syn Robert a spravil zo seba diktátora, pred ktorým sa trasie nielen šľachta, ale aj jeho najbližší. Cestu na trón si vydláždil podrazmi, podvodmi, intrigami, išiel cez mŕtvoly. Neváhal obetovať šťastie svojich súrodencov, matky. Posledná epizóda končila veľkým otvoreným koncom, keď prinútil svoju manažérku s verejnosťou k svadbe. Pričom plán bol iný, odhaliť ho.

Lenže Robert mal oči a uši všade a pripravoval odstránenie svojej rodiny a obviniť ju z vlastizrady. Ich plán spraviť to isté voči nemu nevyšiel. Piata séria mala nábeh byť tou najlepšou sériou.

Pre tento seriál bola jediná smola, že ho mala pod palcom malá televízia E!, ktorá dovtedy mala skúsenosti len s reality show. Práve E! dáva domov všetkým variáciám show s Kardashiankami. The Royals boli prvým skriptovým seriálom a bolo viac ako očividné, že kompetentní nevedia robiť správne rozhodnutia.

Nebolo ničím výnimočným, keď seriál bol takmer rok mimo obrazoviek, lebo sa neustále odsúvalo vysielanie a diváci nemali istotu pravidelnej dávky. To sú základné chyby. Pričom výroba bola pomerne nákladná. Nakrúcalo sa naozaj v Londýne, v krásnych priestoroch, kostýmy, šperky, okázalé oslavy, ktoré boli súčasťou si vyžadovali naozaj štedrý rozpočet.

Očakávalo sa, že príde aj piata séria, ktorú televízia ohlási ako poslednú. Mesiace po skončení štvrtej série prišiel šok, keď si to televízia rozmyslela a výrobu stopla. Rozbehla sa veľká akcia na sociálnych sieťach za záchranu, tvorcovia aktívne hľadali nový domov.

Žiadna štandardná televízia, ani streamovacia služba neprejavila záujem. The Royals odišli do histórie s otvoreným koncom a diváci sa nikdy nedozvedia, akoby to všetko dopadlo. Toto bol jeden z mála seriálov, ktorý si reálne zaslúžil ešte jednu sériu, aby mohol dať za sebou náležitú bodku.

The Royals ponúkali preafektovaný pohľad do sveta britských monarchov a šľachty, ktorá si užíva od bežného sveta odtrhnutý životný štýl a veľmi trefne poukazuje na rozdielnosť dvoch svetov. Vnímanie „poddaných“ zaváňa tvrdým stredovekom, keď bežní ľudia boli len prostriedkom bohatstva vladárov.

Bol to typ seriálu, v ktorom sa miešalo preexponované prostredie, postavy boli zámerne vysunuté do takmer groteskného prejavu, avšak príbeh skrýval v sebe častokrát smutné posolstvo. Vždy sa členovia rodiny museli zomknúť, aby si zachovali moc a udržali pozitívny obraz pred verejnosťou. Jednotlivé postavy sú však smutným odrazom toho, že aj napriek ich zlyhaniam túžia po normálnom živote a nie riadenom procese, z čoho vyplynie ich každodenné predvádzanie sa.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #The Royals #oseriáloch