Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriál o zombíkoch sa navždy zmení! Môže ho to zničiť alebo zachrániť

Svet zombíkov už nikdy nebude ako predtým. Nedeľná epizóda deviatej série The Walking Dead bude znamenať zlom v deji a nebude cesty späť. Seriál sa definitívne odkloní od komiskovej predlohy a pôjde si vlastnou cestou. Piata epizóda bude totiž posledná, v ktorej sa objaví Rick Grimes v podaní herca Andrewa Lincolna.

04.11.2018 07:00
zombie, zombíci, walking dead, Foto:
Deviata séria The Walking Dead bude pre samotný seriál veľkou skúškou. Dokáže prežiť bez hlavnej postavy?
debata

Televízia AMC už počas leta, keď sa pripravovala aktuálna séria, oznámila, že sa dohodla s hercom na rozviazaní jeho kontraktu a splnia mu požiadavku, aby mohol úspešnú zombie drámu opustiť. Roky nakrúcania náročného nakrúcania si vypýtali svoju daň a Lincoln odmietal byť viac odlúčený od rodiny, ktorá žije v Londýne.

Odchod Ricka Grimesa bol aktuálnou témou už počas ôsmej série, keď herec požiadal tvorcov o ukončenie jeho postavy, vtedy sa televízii podarilo v tichosti dohodnúť s tým, že chcú viac času na prípravu jeho odchodu. Lincoln teda súhlasil, že sa ešte objaví v deviatej sérii, aby veľký príbeh hlavnej postavy dostal náležitý záver.

Herec Andrew Lincoln po deviatich rokoch dáva... Foto: AMC
andrew lincoln, rick grimes, walking dead, the walking dead, Herec Andrew Lincoln po deviatich rokoch dáva zbohom seriálu The Walking Dead. Aký koniec ho čaká?

Pôvodne sa hovorilo o tom, že bude účinkovať v šiestich epizódach, nakoniec tá piata bude osudná pre postavu, ktorá dlhé roky bola súčasťou deja a diváci s ním prešli kus cesty. Je však otázne, aký záver čaká túto postavu. Vo svete zombíkov postavy zomierajú len tou najkrutejšou smrťou, odchod Ricka je zahalený rúškom tajomstva.

Je dosť možné, že si scenáristi nechali pootvorené dvierka pre prípad, že by sa v budúcnosti chcel nejakým spôsobom vrátiť. To len podporuje dohady o tom, že Rick nezomrie, ale čaká ho vlastné dobrodružstvo, ktoré sa však diváci neuvidia.

Miesto lídra seriálu preberie Norman Reedus, ktorý uzavrel s AMC štedrý multimiliónový kontrakt s tým, že The Walking Dead neopustí. Hoci sledovanosť drámy neustále klesá, stanica má s touto značkou veľkolepé plány a v hre sú ďalšie spin-off seriály a filmy. Preto pôvodný seriál sa musí zdržať na obrazovkách ešte niekoľko sezón stoj, čo stoj.

Otázne je, či sa snaha televízie aj reálne podarí. Seriál sa už niekoľkokrát odklonil od svojej predlohy, nikdy to nebolo až tak výrazne, ako to bude teraz. Odchod hlavnej postavy je bezprecedentný krok, ktorý môže seriál položiť na lopatky alebo mu dodať nový drive.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Walking Dead #Andrew Lincoln #THE WALKING DEAD #oseriáloch