Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zamrzne vám úsmev. Nová Sabrina mladá čarodejnica bude riadne desivá

O tom, že sa chystá nová verzia Sabriny sa vedelo už dlhšie, teraz je vonku prvý trailer, ktorý poriadne šokoval. Zabudnite na úsmevnú komédiu, bude to horor!

12.10.2018 07:00
debata (2)
Diváci sa dočkajú hororovej verzie čarodejnice... Foto: Netflix
chilling adventures of sabrina, sabrina, Diváci sa dočkajú hororovej verzie čarodejnice Sabriny.

Pôvodný komediálny seriál sa dočkal siedmich sezón v rokoch 1996 – 2003 a spravil z herečky Melissy Joan Hartovej megahviezdu. Úvahy o novom spracovaní boli čoraz aktuálnejšie, keď pred niekoľkými rokmi prišiel trend oživovania starých seriálov. Lenže nové spracovanie malo byť diametrálne odlišné od pôvodného seriálu.

Pôvodne sa o Sabrine uvažovalo ako o spin-off seriály, ktorý by vychádzal z veľkého hitu Riverdale. Televízia The CW začala dokonca vyvíjať tento projekt a mal sa dostať na obrazovky už počas tejto sezóny spolu s treťou sériou spomínaného Riverdalu. Lenže do novej sezóny sa pretlačila aj nová verzia Čarodejníc (Charmed) a televízia nechcela riskovať dva žánrovo podobné seriály počas sezóny.

Kormidlo nad Sabrinou prevzal Netflix, ktorý sa poriadne odviazal a z pôvodného seriálu zostalo len meno mladej čarodejnice. Novinka Chilling Adventures of Sabrina v podaní streamovacieho gigantu dostala tvorcovskú slobodu, ktorá by v tradičnej televízií nebola možná a výsledok je hororový. Za seriálom stoja tvorcovia Riverdalu, no tieto dva svety zostanú oddelené.

Diváci musia zabudnúť na roztomilý, niekedy až trápny a banálny seriál spred rokov. Nová Sabrina ponúkne temný a najmä sofistikovaný pohľad do sveta mágie, spirituality, rôznych rituálov, ktoré budú vychádzať zo stredovekých povestí. Netflix zvolil dátum premiéry veľmi symbolicky, teda 26. októbra, tesne pred Halloweenom. A pozor, nebude chýbať ani kocúr Salem!

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #sabrina - mladá čarodejnica #Chilling Adventures of Sabrina