Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pripravte sa na najväčšiu seriálovú leteckú záhadu. Manifest bude hit!

Hlavná televízna sezóna sa začína aj v USA a na divákov po celom svete sa v najbližších dňoch a týždňoch vyhrnú desiatky nových seriálov a nových sérií hitov, ktoré dobre poznajú.

24.09.2018 07:00
manifest, josh dallas, Foto:
Obľúbený herec Josh Dallas už nebude princ Krasoň, v novinke Manifest bude otcom rodiny, ktorý uviazne v čase.
debata

Najväčšia pozornosť je nasmerovaná na novinky, ktoré túto sezóna na hlavných televíznych staniciach, až na pár výnimiek, pôsobia viac ako diétne. Televízie vkladajú nádeje, aby nováčikovia zaujali a udržali sa na obrazovkách dlhodobo, najmä, keď viacerí seriáloví veteráni smerujú k svojmu koncu.

Jednou z najočakávanejších noviniek je bezpochyby Manifest z dielne televízie NBC, ktorá za posledné roky povstala z popola a prepracovala sa na vrchol a jej seriály slávia úspechy nielen v USA. Z chvosta najmenej sledovaných celonárodných staníc sa bojuje o prvé miesto a to len vďaka postupnej a premyslenej stratégii.

Zabodovali seriály ako This is Us, ktorý je kráľom, darí sa Chicago seriálom (Fire, P.D., Med), svoje publikum má Blacklist, Blindspot, Zákon a poriadok, ale aj komediálnym stáliciam Will & Grace, The Good Place alebo Superstore. Silnejšie seriály vedia potiahnuť aj tie slabšie a práve NBC má jednu z najstabilnejších televíznych ponúk za posledné roky. Preto nemusí prinášať veľké množstvo neistých nových seriálov, ale vytvorila len tie najlepšie.

Do Manifestu sa podarilo zlákať herca Josha Dallasa, ktorý donedávna bol jednou z hlavných tvárí seriálu Once Upon a Time (Kde bolo, tam bolo) na konkurenčnej ABC. Dallasa čaká ťažká úloha, vymaniť sa z dominantnej úlohy princa Krasoňa a musí byť dôveryhodný v novej dráme, ktorá má úplne iný nádych ako jeho predchádzajúci projekt.

Prvotný námet nevyzerá nijak výnimočne. Skupina cestujúcich a cudzincov sa spoločne ocitne na palube lietadla z Jamajky do New Yorku. Lenže počas letu sa stroj dostane do silnej turbulencie a chvíľu to vyzerá, že nastane katastrofa. Skúsení piloti zvládnu krízovú situáciu a úspešne pristanú v cieli.

Tu sa začne tá zaujímavá časť, keď nastane poplach, medzi vzletom a dosadnutím na zem ubehlo 5 a pol roka! Pre cestujúcich sa začína nočná mora, keď boli roky odlúčení od svojich rodín, ktoré ich považovali za mŕtvych a z ich pohľadu boli súčasťou jednej z najväčších leteckých záhad. Pre tých, ktorí sedeli v lietadle ubehlo len pár hodín a sú zdesení z toho, čo sa stalo.

Ich blízki po ich zdanlivej smrti začali nové životy, niektorí príbuzní zomreli, iní verili, že sa raz táto záhada vyrieši. Oba tábory sú rovnako otrasené a ich životy zničené. To všetkého zasiahne vláda so svojim vyšetrovaním a chce zistiť, čo sa naozaj stalo.

Pozrite si prvých desať minút z nového seriálu Manifest!

Postupne sa však začnú ukazovať trhliny vo verziách, ktoré cestujúci hovoria. Obe strany si nebudú veriť a z úplných cudzincov sa razom stane zomknutá komunita, ktorá musí držať pri sebe, aby našla pravdu o tom, čo sa im naozaj stalo. Stali sa súčasťou nejakého vládneho experimentu? Alebo turbulencia otvorila časopriestoro­vé okno?

Každá epizóda bude postupne odkrývať rôznych kostlivcov, ktorých budú mať postavy zavreté v skrini a ich príbehy začnú byť nejakým spôsobom prepletené. Budú to noví Nezvestní (Lost)?

Manifest postupne rozpovie strastiplný príbeh zúfalých ľudí, pričom pravda bude visieť niekde vo vzduchu a nikto nebude mať snahu ju nájsť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Josh Dallas #oseriáloch #Manifest