Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Krv na rukách nikdy nezaschne. Koniec Domu z kariet pozná dátum štartu

Posledná kapitola Domu z kariet (House of Cards) sa hlási o slovo. Netflix oznámil, kedy odvysiela záverečnú sériu bez Kevina Spaceyho.

09.08.2018 07:00
house of cards, dom z kariet, robin wright, Foto:
Konečne je na rade! V poslednej sérii sa moci chopí Claire Underwood (Robin Wright) a všetko nasvedčuje tomu, že jej manžel bude oproti nej len slabý odvar.
debata

Šiesta séria, čítajúci len osem epizód, bude mať premiéru už túto jeseň, konkrétne 2. novembra, keď Netflix sprístupní tradične všetky epizódy naraz a fanúšikovia kontroverzného seriálu sa konečne dozvedia, ako sa celý príbeh uzavrie. Najväčšiu pozornosť si, paradoxne, ukradne Kevin Spacey, ten síce poslednej série nebude súčasťou, každého však zaujíma, aký osud si preňho tvorcovia pripravili.

Po sérii obvinení zo sexuálneho obťažovania spravil streamovací gigant rázne kroky pred niekoľkými mesiacmi, keď bola šiesta séria v produkcii. Herec dostal expresnú stopku a celé nakrúcanie sa začala odznova, bez jeho prítomnosti.

Špekuluje sa o tom, že si scenáristi pripravili pre Franka Underwooda poriadne krutý koniec, aby tak nepriamo odkázali na jeho škandál.

Kormidlo po hriešnom hercovi prebrala jeho seriálová manželka Claire (Robin Wright) a posledná séria ukáže jej „bačovanie“ v Bielom dome, po tom, ako v závere piatej série prišiel o funkciu Frank Underwood.

Samozrejme do sídla amerického prezidenta sa nenasťahuje morálka, aj keď bude vládnuť Claire Underwood. Konečne nastal jej čas a už nebude šedou eminenciou a tieňom svojrázneho manžela a poriadne využije fakt, že má rozviazané ruky.

Netflix pri príležitosti oznámenia štartu novej série ponúkol nedočkavých divákom aj prvý promo plagát k šiestej sérii. Tvorcovia v ňom poukazujú na návrat Domu z kariet k jeho začiatkom. Prezidentka Underwoodová sedí na rovnakom kresle ako jej manžel počas prvej série a na rukách má krv.

Je teda jasné, že hoci seriál stratil hlavnú hviezdu, Robin Wright bude dostatočnou náhradou, ktorá dovedie príbeh do zdarného konca.

Nová egocentrická prezidentka na seba upozornila už počas júlového Dňa nezávislosti, keď Netflix zverejnil krátke video a popriala si všetko dobré. Bola to jasný dôkaz toho, že posledná séria sa nebude držať skrátka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Robin Wright #Kevin Spacey #House of Cards #Dom z kariet #oseriáloch