Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Záver Hry o tróny je o krok bližšie. Začína sa rysovať dátum začiatku konca

Nekonečné pohrávanie sa so zvedavosťou fanúšikov Hry o tróny je bližšie k svojmu koncu. HBO jemne spresnilo, kedy môžu očakávať ôsmu sériu. Útechou môže byť, že nenechá divákov čakať celý rok 2019.

29.07.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, viserion, nočný... Foto:
Záverečná séria bude premiéru v prvej polovici budúceho roka.
debata

Pred pár dňami sa konala tlačová konferencia TCA summer tour, počas ktorej vystúpil aj programový riaditeľ televízie Casey Bloys. Ten sa rozhovoril o nadchádzajúcich plánoch HBO a nemohol sa vyhnúť najpálčivejšej téme posledného roka, odkedy sa skončila siedma séria a to je premiéra dlhoočakávanej záverečnej série.

Odpoveď aspoň čiastočne priniesla uspokojivý obsah. Bloys povedal jasne – niekedy v prvej polovici roka 2019, čo je dobrou správou, že HBO sa nebude snažiť vytrieskať z konca krvavej ságy prehnané maximum a nevysunie ôsmu sériu až na jeseň 2019. Nepriamo sa tak oprávnene potvrdzujú špekulácie, že s koncom seriálu sa televízia vráti k tradícii vysielania nových sezón a teda od apríla.

Všetky série, s výnimkou tej siedmej, sa vždy vysielali od apríla do júna. Predposledná séria mala posunutý štart kvôli náročnejšiemu filmovaniu a čakaniu na vhodné počasie. HBO je charakteristické tým, že sa nespolieha na špeciálne efekty a keď chceli točiť príchod zimy, tak reálne potrebovali, aby v lokáciách naozaj zúrila zima.

Posledná séria, hoci bude najkratšia, mala najdlhšiu produkciu a to od októbra minulého roka do júla 2018. Producenti sa podujali rozpovedať veľkolepý príbeh obsahujúci mimoriadne náročné scény, ktoré sa doteraz pre potreby televízie nenakrúcali.

Bloys sa vyjadril aj ostatným pripraovaným spin-off seriálom, ktoré v roku 2020 sa dostanú do vysielania. Avšak len jeden má, zatiaľ, isté nakrútenie pilotnej epizódy. Je to ten, na ktorom spolupracoval sám George R. R. Martin, teda autor celej ságy. Zatiaľ nepomenovaný seriál sa zameria na príbeh odohrávajúci sa tisícky rokov pred udalosťami pôvodného seriálu.

Ukáže zlaté časy Západozeme, ale aj jej najtemnejšiu hodinu a príchod prvej zimy, pádu rodov, vzniku bielych chodcov a zrodenie obávaného Nočného kráľa.

Podľa Bloysových slov vznikalo až päť námetov preto, aby scenáristi zo seba dali to najlepšie, čo dokážu a HBO si tak zabezpečilo prvotriedny námet. Niektoré potenciálne spin-offy už zamietli, s niektorými sa ďalej pokračuje a nevylučuje, že sa niekedy v budúcnosti môžu dostať na obrazovky. Plná pozornosť sa bude venovať prvému vybranému.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch