Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ten najvyšší sa spriatelí so zaprisahaným ateistom. Ako to dopadne?

Nadchádzajúca televízna sezóny bude opäť špecifická, do popredia sa prediera žáner klasickej drámy. Jednou z nich bude God Friended Me.

24.08.2018 07:00
god friended me, Foto:
Miles sa stane novým anjelom strážnym, nedobrovoľne.
debata

Klasická dráma zažíva renesanciu, televízie v zámorí pripravujú nebývale veľké množstvo nových seriálov, v ktorých budú vo väčšine prípadov absentovať rôzne sci-fi žánre alebo nadprirodzené prvky. Trend je jasný. Diváci si začínajú viac užívať hmatateľné a uveriteľné príbehy obyčajných ľudí, s ktorými sa vedia, respektíve im dáva možnosť sa stotožniť s nimi.

Od septembra televízia CBS ponúkne dojemný príbeh zarytého ateistu, ktorý sa stretne s Bohom. Prvotná myšlienka zaváňa kontroverznou témou, ale seriál God Friended Me má ambíciu nenásilnou formou zabaviť diváka. V úlohe Boha sa neobjaví žiadny človek, so smrteľníkom sa spojí modernou cestou, prostredníctvom Facebooku. Hlavný hrdina Miles nikdy neokúsil silu viery a celej tejto téme sa oblúkom vyhýba.

Jeho životný príbeh sa začne v momente, keď ho o priateľstvo požiada sám Boh a ten nie neberie ak odpoveď. Či alebo nie, Miles sa s ním musí spojiť. Miles začne dostávať úlohy o nevinných ľuďoch, ktorým hrozí nebezpečenstvo a on jediný, kto môže zvrátiť ich neblahý osud. Stane sa akýmsi anjelom strážnym.

God Friended Me má ambíciu v prvom rade potenciálnych divákov pobaviť, ale zároveň nastoliť témy, ktoré ich prinútia sa zamyslieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #God Friended Me