Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zdecimovaný Dubrovnik a stovky komparzistov. Hra o tróny nakrúcala veľký útek

Málokto by pred pár mesiacmi povedal, že posledná fáza nakrúcania záveru Hry o tróny bude tá najväčšia. Filmári stále nakrúcajú v kópii Dubrovnika.

05.08.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, drak, draky, Foto:
Posledná séria bude, podľa všetkého, mimoriadne ohnivá.
debata

Predchádzajúce týždne a mesiace si uchmatla hlavnú pozornosť zvedavých fanúšikov kópia chorvátskeho mestečka, ktorú si filmári vybudovali v írskom Belfaste, aby tu mohli predviesť a pripraviť obrovské deštruktívne scény, ktoré vo finále budú vyzerať úchvatne. Opakovane táto miliónová kulisa ľahla popolom, len aby ju následne znova opravili a rozbehlo sa ďalšie kolo ohnivé ničenia.

Už sa nedá vyvrátiť to, že v poslednej sérii Kráľovo prístavisko zničí drak. Filmári tu predvádzali šialené ohnivé divadlo, ktorého výsledkom je vypálené umelé mestečko. Nakrúcanie prekročilo hranicu 255 dní a hoci ostatné štáby majú hotovo. Jeden veľký stále nakrúca v štúdiách interiérové scény a ten ďalší pred štúdiom.

Ale aj tu sa záver nezadržateľne blíži. Na pľaci sa údajne zišlo až 600 komparzistov, ktorí nakrúcali v útrobách kulís vydesených obyvateľov. Mnohí z nich budú obeťami. Niektorí budú mať šťastie. Nakrúcali sa aj hromadné scény úteku z Kráľovho prístaviska. Jedinou cestou bude more. To síce na pľaci nie je, to však nezabránilo vybudovať flotilu plachetníc, ktoré budú brázdiť „na suchu“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch