Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vynovení Kravaťáci musia zaujať. Strata dvoch hviezd ich môže položiť

Obľúbená právnicka dráma sa vracia s novou sériou, ktorá je testom lojality fanúšikov. Seriál sa musí vyrovnať so stratou dvoch hlavných postáv. Odchod Meghan Markle (Rachel) a Patricka J. Adamsa (Mike) môže pre ôsmu sériu znamenať svieži vietor, ale aj rýchly koniec.

18.07.2018 07:00
Kravaťáci, suits, Foto:
Kravaťáci sa vracajú s novým príbehom a novými postavami.
debata

Televízia USA Network po avizovanom odchode stálic nemienila zložiť zbrane a ukončiť svoj najsledovanejší seriál. Mnohé seriály „prežili“ aj väčšie odchody a dokázali si udržať divákov a pokračovať ďalšími sériami.

Niečo podobné chcú dosiahnuť aj Kravaťáci, ôsma séria sa začína už v stredu večer. Najnovšie pokračovanie to bude mať poriadne ťažké. Pri takom vysokom čísle série idú tvorcovia do poriadneho rizika. Televízia verí, že nový príbeh s novými postavami bude dostatočnou náplasťou pre tých, ktorým bude chýbať duo Markle-Adams.

Tí sa v závere siedmej série dočkali svojho happy endu. Ich odchod bol dopredu avizovaný a tak tvorcovia nasmerovali ich príbehy k zdarnému koncu. Na Mikea a Rachel, po romantickej svadbe, čakalo nové „dobrodružstvo“. Dali zbohom Harveymu Specterovi a jeho firme a odsťahovali do Seattlu, kde rozbehli vlastnú právnicku firmu.

Pri Markle bol dôvod odchodu zo seriálu jasný. Jej nový život v britskej kráľovskej rodine je nezlúčiteľný s hereckou kariérou. Jej hereckému kolegovi vypršala platnosť zmluvy a tak túto príležitosť využil na odchod. Podľa jeho slov, po siedmich sezónach, bol príbeh Mikea Rossa na konci. V súvislosti s odchodom Meghan Markle bol jeho odchod viac ako odôvodnený. Pre divákov by bolo neprijateľné, ak by tieto dve postavy nemali svoj šťastný koniec.

V nadchádzajúcej sérii dieru po odídencoch má zaplniť veľká seriálová hviezda – Katherine Heigl. Tá sa po turbulentnom odchode z Kliniky Grace (Grey's Anatomy) márne snažila vrátiť. Jej dva pokusy (State of Affairs, Doubt) nevyšli, útechou bolo, že rozbehla aspoň áčkovú filmovú kariéru, kde však bola zaškatuľkovaná ako komediálna herečka.

Kravaťáci jej ponúkajú možnosť sa prejaviť aj v dramatickej polohe a zároveň stabilnejšiu možnosť na tretí pokus dobyť svet seriálov. Heigl sa predstaví ako mimoriadne prefínaká právnička Samantha Wheeler, ktorá nemá vo zvyku si v práci hľadať priateľov. Jej adaptácia v Harveyho firme bude preto poriadne turbuletná.

Novou posilou ôsmej série bude aj herec Dulé Hill, ktorý bol v predchádzajúcej sérii len vedľajšou postavou a k tímu sa pridáva aj Amanda Schull ako Katrina Bennett. Z pôvodného obsadenia zostal len Gabriel Macht (Harvey Spectre), Sarah Rafferty (Donna) a Rick Hoffman (Louis). Počas šiestej série dala seriálu zbohom Jessica (Gina Torres), tá sa však vráti vo veľkom štýle. Kravaťáci spolu s ôsmou sériou dostali spin-off seriálu s názvom Suits: Second City, ktorý sa zameria na práve na Jessicu a jej firmu v Chicagu.

Kravaťáci sa vracajú vyzbrojení a majú ambíciu ponúknuť divákom svieži vietor, aj napriek tomu, že sú tu už ôsmy rok. Seriál musí presvedčiť, že nepatrí do starého železa a že má potenciál na dlhodoobé pokračovanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katherine Heigl #Meghan Markle #oseriáloch #Suits #Kravaťáci