Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny pokračuje v deštrukcii, vráti sa aj na zabudnutné miesta

Hoci najväčšie hviezdy Hry o tróny sa pomaly, ale iste lúčia so seriálom, neznamená to, že aj ich práca sa končí. Štáby stále naplno nakrúcajú ďalšie a ďalšie scény a napätie medzi fanúšikmi graduje čoraz viac. Filmári sa však vrátili aj na miesta, na ktorých sa nenakrúcalo už niekoľko rokov.

08.07.2018 07:00
debata

Všetko nasvedčuje tomu, že tvorcovia majú ambíciu do 6-dielneho záveru ságy vtesnať čo najviac scén s rôznymi postavami, aby väčšina z nich dostala svoj koniec.

Jeden z menších štábov počas júnového víkendu sa vrátil k jaskyni Cushendun, v ktorej naposledy vznikali zábery počas druhej série. Jaskyňa vtedy poslúžila na scény so záhadnou Mellissandrou, ktorá tu porodila tieň.

Ďalší zo štábov zamieril na dobre známe a často využívané miesto. Je to lom Magheramorne, ktorý sa využil na niekoľko veľkolepých scén. Jedna z najlepších bol útok drakov na armádu mŕtvych a následná smrť draka Viseriona.

V pripravovanej ôsmej sérii sa tu opäť nakrúcala veľká bojová scéna a kamery sa znova rozbehli len pred niekoľkými dňami, podľa všetkého išlo len o dokončovacie práce a malé dotáčky.

Najväčšiu pozornosť však stále púta kópia Dubrovnika v Belfaste. Už niekoľko týždňov tu prebieha náročné nakrúcanie a filmári už niekoľkokrát zničili Kráľovo prístavisko, aby ho následne obnovili a znova zničili. Všetko nasvedčuje tomu, že práve tieto scény budú patriť k vrcholu celej ságy, okrem stretu živých a mŕtvych.

Objavili sa aj nové indície, ktorá zničí baštu kráľovnej Cersei. Pôvodne sa špekulovalo o dvoch drakoch. Buď ľadový Viserion alebo ohnivý Drogon, aktuálne to vyzerá tak, že to bude možnosť B. Na nakrúcaní sa objavila zelená maketa draka a údajne sa objavila aj Emilia Clarka alias Daenerys, ktorá priletí do Kráľovo prístaviska a spustoší hlavné mesto Západozeme.

Nakrúcali sa tu aj bojové scény, keď armáda bránila hlavné mesto, proti drakovi nemali šancu a Drogon by mal byť ešte väčší ako v siedmej sérii. Práve v závere by mal dorásť do plnej veľkosti a sily a tú pretaví do deštrukcie. Zrejme sa dračej kráľovnej podarí dobyť baštu, keďže sa kulisy sa premaľovali na bielu farbu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch