Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Miliónová kópia Dubrovnika berie dych, čaká sa na príchod Hry o tróny

Nakrúcanie záverečnej série Hry o tróny smeruje do svojej poslednej tretiny a štáby postupne uzatvárajú scény na rôznych miestach Európy. Hlavná pozornosť sa opäť obracia na írsky Belfast, kde sa čoskoro rozbehnú kamery v majestátnych kulisách, ktoré filmoví remeselníci dlhé mesiace budovali.

20.05.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, kráľovo prístavisko, Foto:
Takto sa v seriáli, vďaka efektom, zmení Dubrovník na Kráľovo prístavisko
debata

Reč je o kópii chorvátskeho Dubrovnika, ktorý si filmári museli postaviť, keďže deštrukčné scény v pamiatke UNESCO by boli príliš riskantné. Vybrané hviezdy seriálu už v Chorvátsku nakrúcali potrebné scény, tie bojové sa budú nakrúcať inde. Divák vo výsledku nič nepostrehne. Prečo? Lebo filmári vďaka megalomanskému rozpočtu si môžu robiť, čo sa im len zachce. Preto si postavili vernú kópiu historického mestečka za milión. HBO je štedré, uvedomuje si, že koniec Hry o tróny musí byť dokonalý a šesťdielny záver bude stáť takmer 100 miliónov dolárov.

A z doteraz uniknutých fotiek z nakrúcania všetko nasvedčuje tomu, že divák prostredníctvom ôsmej série dostane dielo, ktoré doteraz televízne obrazovky nezažili. Počas poslednách dní sa aktivita okolo ohromných kulís zintenzívnila a všetko nasvedčuje tomu, že je len otázkou veľmi krátkeho času, keď štáb začne nakrúcať.

Hovorí sa o tom, že nakrúcanie v týchto kulisách okrem obrovskej deštrukcii bude plné smrti, keďže Nočný kráľ so svojou armádou mŕtvych bude ničiť celú Západozem a dostane sa až to hlavného mesta, ktoré čaká obrovská skaza. Vždy pripravení striehnuci fanúšikovia doteraz fotili stavbu kulís len spoza vysokých zábran, tentokrát sa im podarilo dostať priamo „do uličiek mesta“ a vyzerá to tak, že Dubrovnik ožil v Írsku!

Teórie o blížiacom sa masakre v Kráľovom prístavisku hovori aj fakt, že okolie majestatných kulís je posiate snehom. Zima teda naplno dorazila a cesta mŕtvych po hlavu Cersei je otvorená!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch