Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jedno oko nezostalo suché. Žiadny seriál doteraz nebol taký autentický

Jeden z najsledovanejších a najviac prežívaných seriálov – This is Us – smeruje k vrcholu druhej série. Tá si podmanila divákov podobne ako jej predchodkyňa.

13.03.2018 07:00
this is us, milo ventimiglia, mandy moore, Foto:
Symbolom This is Us sú hlavní hrdinovia, manželia Rebecca (Mandy Moore) a Jack (Milo Ventimiglia) Pearsonovci. Divákom ukazujú život v tej najobyčajnejšej podobe.
debata

Seriál búral rebríčky sledovanosti a stabilne si ho pustilo 10 miliónov divákov a naďalej je silnejší ako napríklad megašou The Voice (u nás Hlas Československa). Tvorcom sa podarilo udržať pozornosť divákov každou epizódou a postupne gradovali príbeh, pričom nezostalo jedno oko suché. Najväčšia záhada posledných dvoch rokov bola odhalená, to však neznamenalo, že seriál smeruje k svojmu koncu. Práve naopak. This is Us je projekt premyslený do posledného detailu a okrem odhalenia smrti jednej z hlavných postáv, posunuli zvedavosť divákov iným smerom, do budúcnosti.

Tretiu sériu už televízia NBC potvrdila počas prvej série, teraz divákov čaká polročná pauza vo vysielaní, kým sa pokračovanie dostane na jeseň do vysielania. Príbeh o rodine Pearsonovcov a pohľad do ich minulosti, súčasnosti a prekvapujúco už aj do budúcnosti počas druhého roku vysielania ukázali ešte dojemnejší príbeh každého člena rodiny. Ale aj koniec ich milovaného otca Jacka (Milo Ventimiglia). To všetko bolo tradične zabalené do mimoriadne emotívneho spracovania, ktoré sa dotklo aj najväčších skeptikov. Seriálu sa darí veľmi citlivo a dôveryhodne zabrnkať na úplne obyčajné problémy obyčajných ľudí a častokrát problematických vzťahov v rodine, vo vzťahoch.

Preto opäť očaril príbeh o pokračujúcom boji morbídne obéznej Kate (Chrissy Metz) so svojou váhou, stratou očakávaného bábätka, vyrovnávanie sa s minulosťou a smrťou otca, ktorú si dávala za vinu. Alebo závislosti Kevina (Justin Hartley), ktorý sa síce prebojoval medzi top hercov, no súkromie mu haprovalo. Pre kariéru bol ochotný spraviť čokoľvek, pre zranenie bral utlmujúce lieky a v kombinácii s alkoholom sa uňho rozvinula závislosť. Liečil si však inú bolesť, ktorú nemal spracovanú ani po rokoch. Randall (Sterling K. Brown) chcel pokračovať v odkaze svojho zosnulého otca a chcel si adoptovať dieťa a dať niekomu šancu na lepší život. Životy troch súrodencov mali spoločného menovateľa – zosnulého otca. K tomu sa pridali akosi chladnejšie vzťahy s matkou Rebeccou (Mandy Moore).

Tvorcovia odhalili po dvoch rokoch polemík pravú príčinu jeho smrti. Za ten čas ľudia tipovali rôzne dôvody, prečo dokonalý Jack vydýchol naposledy. Vedelo sa, že jeho smrť bude mimoriadne tragická a nakoniec aj bola. Koniec rodinnej idylky znamenal náhodne vzniknutý požiar ich domu. Pritom rodinu čakala úplne nová etapa, deti mali ísť na vysoké školy a Jack plánoval založenie vlastnej stavebnej firmy a konečne sa postaviť na vlastné nohy, keď ho deti už nebudú potrebovať. Nič z toho sa nestalo. Dostal všetkých bezpečne von a vrátil sa pre psa. Lenže sa nadýchal veľa splodín a jeho srdce to nezvládlo. Nasledovalo dojemné lúčenie, ktoré miliónom divákom zlomilo srdce.

Tým sa však príbeh ani zďaleka nekončí. Okrem detailne vysvetlených pohľadov do minulostí jednotlivých postáv, ktoré vysvetľovali ich konanie v súčasnosti, tvorcovia prekvapili prvými náznakmi pohľadov do budúcnosti, ktorá otvára úplne nové neprebádané územie celého príbehu. A zvedavosť divákov je ešte viac vybičovaná. This is Us počas druhého roku vysielania opäť prinieslo absolútnu špičku v dramatickom žánri. Každá epizóda, každá zápletka bola premyslená a potenciál využitý do posledného detailu. K dobru hovorí aj fakt, že každá séria má iba 18 epizód a nie je tlak na umelé predlžovanie deja a tento formát je úplne postačujúci pre každú sezónu. K tomu treba pripočítať skvelé herecké výkony a veľmi civilné hranie každej postavy sa dostane pod kožu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #This is Us #Mandy Moore #Milo Ventimiglia #oseriáloch