Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zvonec už zazvonil. Stihne rozprávkový seriál svoj šťastný koniec?

Rozprávkovému seriálu Kde bolo, tam bolo (Once Upon a Time) definitívne zazvonil umieračik. Po trojmesačnej prestávke sa v piatok vráti, aby zostávajúcim divákom predstavil posledných jedenásť epizód siedmej série, ktoré spravia bodku za kedysi veľkým hitom.

02.03.2018 07:00
once upon a time, kde bolo tam bolo, Foto:
Záver rozprávkového seriálu postaví proti aj tých najbližších. Matky s dcérami, otcov so synmi.
debata

Najnovšia séria mala priniesť reštart celého seriálu, ktorý bol po šiestich sezónach s rovnakými postavami už mimoriadne vyčerpaná, čoho dôkazom bola aj katastrofálna sledovanosť.

Televízia ABC dala tvorcom poslednú šancu, aby dokázali rozprávkový svet zachrániť. Avšak cena bola vysoká, neatraktívny vysielací slot v piatok. Reštartovaný príbeh naozaj zabral, seriál dokázal nemožné, vrátilo sa to povestné čaro, ktoré kedysi mal. Z pôvodného obsadenia zostali len štyri postavy, inak sa rozohral nový príbeh, v nových reáliách. Nestačilo to.

Kľúčový príbeh o Popoluške sa podarilo rozohrať len počas jednej série, televízia ABC pár dní pred spustením nových epizód oznámila, že v máji seriál za sebou zavrie rozprávkovú knihu. Pritom ešte pred časom sa hovorilo o tom, že by Kde bolo, tam bolo mohlo pokračovať ôsmou sériou, ktorá by bola vopred ohlásená ako finálová a tvorcovia by mali viac času pripraviť záverečný príbeh a zlanáriť späť všetky dôležité postavy, ktoré sa počas predchádzajúcich rokoch v seriáli predviedli.

Rozhodnutie o konci prišlo na poslednú chvíľu, keďže o niekoľko týždňov sa začne nakrúcať samotné finále a času na zvolanie niekdajších hviezd je málo. Jedine, že by tvorcovia koniec plánovali skôr, ako samotná televízia. Čo to naznačili aj vyjadrenia riaditeľky televízie, ktorá videla potenciál v prípadnej ôsmej sérii, avšak tvorcovia nepredložili svoje plány na prípadné pokračovanie.

Záver seriálu bude mať podobu špeciálnej dvojhodinovej epizódy, do ktorej sú pozvaní všetci herci. Otázkou zostáva, či si nájdu čas na nakrúcanie, keďže väčšina z nich má už iné aktivity. Siedma séria sa vrátila k odkazu prvej série, objavila sa temná a ešte prešpekulovanejšia kliatba, postavy si nepamätali svoju minulosť, nechýbala láska, nenávisť. Aj napriek tomu, nový reštartový príbeh bol iný. Lepší, sviežejší. Odsunul klišé o pravej láske, ktorá zlomí všetko zlo na vedľajšiu koľaj a dal do popredia negatívne postavy so skvelými zvratmi a dejovými vývrtkami. Diváci sa tak dozvedeli, že princezná Zlatovláska a nevlastná matka Popolušky je tá istá osoba, ktorá dala zbohom svojej dobrej povahe a stala sa z nej nenávistná macocha, ktorá pohŕda svojou dcérou Drizellou.

on

Drizella v podaní skvelej Adelaide Kane sa nakoniec ukáže, že je tým najväčším zlom, ktoré sa doteraz v seriáli ukázalo. V jej podaní je prefíkaná, chladnokrvná sociopatka, ktorá vlastne oklamala úplne všetkých, aj svoju matku a rozpútala hru, na ktorú je ona sama krátka. Záver seriálu sa bude niesť v znamení boja najmocnejších čarodejníc. Tie síce vyslali novú kliatbu, ktorá musí byť zlomená. Lenže, ak sa tak stane, tak zomrie hlavný hrdina Henry alebo malé nevinné dievča.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lana Parrilla #Once Upon a Time #oseriáloch