Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Westworld: Je rozdiel zabiť skutočného človeka alebo 'len' napodobeninu?

HBO počas Super Bowlu predstavilo prvú ochutnávku k dlhoočakávanej druhej sérii hitu Westworld. Premiéra je naplánovaná na 22. apríla.

12.02.2018 07:00
westworld, Foto:
Humanoid Dolores sa postaví na čelo povstania proti ľudský stvoriteľom. V druhej sérii sa rozpúta boj o slobodu.
debata (1)

Príbeh o „zábavnom“ parku plnom dokonalých humanoidov, do ktorého chodia ľudia žiť bez obmedzení a ventilovať si svoje chúťky, mal premiéru ešte koncom roka 2016 a na svoje pokračovanie si musel počkať minimálne do jari 2018. Dlhšia prestávka medzi sériami je spôsobená náročnosťou nakrúcania, ale aj hviezdnym obsadením nad ktorým kraľuje Anthony Hopkins.

Herecké obsadenie, ktoré dopĺňajú aj James Marsden ako fešácky robot Teddy či Sidse Babett Knudsen ako členka vedenia parku, je jednoznačným tromfom. Ďalšie odkrýva Westworld pomaly. Divák môže iba špekulovať, aký bol zámer tvorcov parku či akú úlohu zohráva v príbehu labyrint. A čo podivné náboženské totemy? Ako súvisia s labyrintom a vedia vari Indiáni niečo viac než ostatní? Isté je jedno – hrdinovia Westworldu krôčik po krôčiku kráčajú v ústrety katastrofe.

Nová séria má ambíciu hovoriť o vzniknutom chaose, ktorý vznikol v prvej sérii. Tá bola zameraná na udržanie si kontroly, čo sa nakoniec úplne nepodarilo. Povstanú stroje proti pánom? Finále čo to naznačilo aj o možnosti existencie viacerých parkov. Ten s imitáciou Divokého Západu môže byť len špičkou ľadovca.

Kam môžu viesť niektoré experimenty? Aký je rozdiel medzi tým zabiť skutočného človeka a „zabiť“ niečo, čo sa na človeka podľa všetkého iba ponáša? Je to naozaj iba ponáška? Čo sa stane, keď si táto napodobenina človeka uvedomí, čo jej robia, a namieri svoje roky hromadené frustrácie proti stvoriteľom?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Westworld #oseriáloch