Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Totálna deštrukcia v Hre o tróny je odhalená! Ikonické miesto padne

Nakrúcanie záverečnej série Hry o tróny je v plnom prúde a fanúšikovia obliehajú miesta nakrúcania, ktoré sledujú nonstop. Aj preto sa im podarilo zachytiť obrovskú udalosť, ktoré otrasie celým seriálom.

04.02.2018 07:00
winterfell, zimohrad, hra o tróny, game of... Foto:
Začne sa vojna o Západom na Zimohrade? Podarí sa odraziť prvý útok mŕtvych?
debata

Štáb sa aktuálne pohybuje viac na severe, teda v Írsku a Islande, kde sa nakrúcajú scény, v ktorých Západozem podľahla už zime a Nočný kráľ so svojou armádou postupuje smerom na juh. Tvorcovia potvrdili, že sa vrátia aj do chorvátskeho Dubrovniku, ktorý predchádzajúcich sedem rokov robil základy pre hlavné mesto Kráľovo prístavisko.

Kým sa tak však nepriateľ dostane, musí prejsť celou fiktívnou krajinou a zanechá za sebou len smrť a deštrukciu.

To potvrdzujú zábery fanúšikov, ktorí zachytili nočné aj denné nakrúcanie totálnej deštrukcie ikonického miesta – Zimohradu. Domova rodu Starkovcov, ktorí dodnes bojujú za právoplatné miesto na Železnom tróne a najmä o holý život.

Game of Thrones is on fire tonight. #gameofthrones #moneyglass #dragons

A post shared by Phil Marron (@philmarron) on

Šesťdielny záver ságy bude pompézny, o tom niet pochýb. Očakávajú sa neuveriteľné špeciálne efekty, obrovské vojnové scény a súboje a veľké zvraty. Jedným z nich bude očividne aj pád Zimohradu, domova Jona Sneha – Kráľa Severu a jeho súrodencov.

Je otázkou, kto pri zničení poslednej bašty pred nehostinným severom, padne. Je potvrdené, že všetci kľúčoví herci, teda Kit Harrington (Jon), Sophie Turner (Sansa), ale aj Maisie Williams (Arya) nakrúcali na Zimohrade. Stane sa pád ich domova niekomu osudným?

Ďalšou záhadou je, kto bude za pád Zimohradu zodpovedný. Ponúkajú sa dve možnosti. Buď to bude Nočný kráľ a jeho armáda mŕtvych. Táto možnosť je reálnejšia. Keďže Zimohrad zachvátili obrovské plamene, s najväčšou pravdepodobnosťou Nočný kráľ spolu s drakom Viserionom spustoší náznaky prvého reálneho odporu.

Druhá možnosť je aj zrada zo strany Cersei. Tá sa netajila v závere siedmej série tým, že naoko pomôže Jonovi a Daenerys v boji proti mŕtvym. Jej tajným úmyslom je, že ich zničiť a podmaniť si severnú časť kráľovstva a udupať akýkoľvek náznak neposlušnosti a nerešpektu. Tak či onak, odpoveď zistia diváci začiatkom roka 2019.

Pompézne scény dávajú jasne najavo, že koniec Hry o tróny bude obrovský, spolu s požiarom na mieste nakrúcania boli stovky komparzistov. Bolo zjavné, že sa nakrúca kľúčová bitva o Zimohrad. Oplatí sa počkať na výsledok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch