Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Náboženská diktatúra sa otrasie v základoch. Príbeh služobníčky sa vracia

Streamovacia služba Hulu zverejnila prvé promo k naozaj túžobne očakávanej druhej sérii Príbehu služobníčky (The Handmaid's Tale), tá sa vráti presne rok po premiére prvej série. Na Slovensku seriál vysiela HBO.

23.01.2018 07:00
príbeh služobníčky, príbeh služobnice, the... Foto:
Druhá séria bude mať premiéru 25. apríla.
debata (1)

Príbeh služobníčky je právom označovaný za jeden z najlepších seriálov súčasnosti, čo potvrdzuje aj Zlatý Glóbus pre hlavnú hrdinku (Elizabeth Moss), ale aj najlepšiu drámu. Príbeh je dokonale mrazivý, dokonale autentický, dokonale uskutočniteľný príbeh o blízkej budúcnosti, v ktorej ľudská civilizácia sa ocitne vlastnou vinou v slepej uličke.

Druhá séria plynulo nadviaže na finále prvej série a teda počiatky vzbury voči šialenému politickému systému. Návrat k normálnemu svetu však nebude jednoduchý, boj si vyžiada veľa obetí, veľa krvi, ale bojovať za slobodu sa oplatí.

O sile seriálu hovorí aj fakt, že teaser trailer si za 15 hodín od zverejnenia pozrelo 1,5 milióna ľudí.

Príbeh služobnice je adaptáciou knižného románu spisovateľky Margaret Atwoodovej, ktorá svoju víziu nelichotivej budúcnosti pretavila do posledného detailu. Jej dielo sa tradične do vysielania dostalo v osekanej podobe, no i tak sa podarilo vierohodne preniesť jej mrazivé vyobrazenia despotickej republiky – Gileád, ktorá vznikla na troskách Spojených štátov amerických. Svet bojoval so zlyhaniami politických elít, globálnym otepľovaním a najmä neplodnosťou. Gileád je odpoveďou fanatických vyznávačov náboženstva na záchranu sveta.

Vymazanie celej doterajšej histórie, prinútenie ľudí k poslušnosti, k nulovému znečisťovaniu prostredia, k návratu k spôsobu života spred stoviek rokov. Jedinou mierkou sú ženy, plodné ženy, ktoré dokážu priviesť na svet životaschopné deti, ktoré zabezpečia renesanciu ľudskej rasy so vštiepenými novými morálnymi zásadami a vidinou trvalého nového svetového poriadku. Obeťami tohto fundamentalis­tického, nábožensky fanatického režimu sa stali všetci obyvatelia niekdajších USA.

Seriál sa vráti 25. apríla 2018.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Príbeh služobníčky #Príbeh služobnice #The Handmaid´s Tale