Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny ukázala obrovskú ohnivú vojnu. Cena? 10 miliónov za 10 minút

Siedma séria Hry o tróny mala iba sedem epizód, teda o tri menej ako predchádzajúcich šesť sezón. Aj napriek tomu skrýva, azda, najviac zaujímavostí. Jednou z nich je megalomanský stret armád v štvrtej epizóde nazvanej The Spoils of War, v ktorej po prvýkrát ukázala silu svojej armády matka drakov - Daenarys.

17.12.2017 07:00
Hra o tróny Foto:
Štvrtá časť siedmej série Hry o tróny má veľkolepé dračie finále.
debata (26)

Zhodou okolností sa táto epizóda stala terčom hackerského útoku a bola zverejnená niekoľko dní pred oficiálnym vysielaním. Nič to však nezmenilo na fakte, že patrila medzi najsledovanejšie epizódy vôbec. Nie divu. Keďže bola prelomová. Daenerys sa nechcela držať na uzde a svojou armádou zmietla z povrchu vojsko Cersei, aby jej ukázala svoju silu.

Tvorcovia mali pred sebou jednu z najväčších výziev, a to dostať na obrazovky tisícky bojovníkov znepriatelených armád spolu s drakom veľkým ako Boeing. Všetko muselo vyzerať do detailu dôveryhodne a bez jedinej chybičky. Zároveň chceli posunúť hranice filmárčiny na novú úroveň. Dovtedy za najväčšiu súboj sa považoval stred zo šiestej série – Battle of Bastards.

Opäť sa ukázalo, ako málo živých komparzistov stačí na nakrútenie obrovských bojových scén. Vďaka špeciálnym efektom razom vznikli niekoľkotisícové armády, ktoré decimuje drak Drogon. Tvorcovia mali to šťastie, že rozpočet im dovolil popustiť uzdu. A výsledok? Desaťminútová ohnivá bitka stále 10 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #oseriáloch