Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prečo nevznikne ruská Hra o tróny? Lebo postavy sú sexuálni devianti

Seriál Hra o tróny je fenomén, ktorý si získal celosvetovú slávu, Rusko nevynímajúc. Vo väčšine prípadov kontroverzné dejové zápletky milujú milióny divákov a vzbudzujú siahodlhé diskusie pre konzervatívnych divákov.

10.12.2017 07:00
hra o tróny Cersei Lannisterová a jej brat Jaime Foto:
Cersei Lannisterová a jej brat Jaime, ktorí spolu udržujú incestný vzťah.
debata (9)

Nie každý je fanúšikom tohto seriálu a sú aj takí, ktorí proti nemu neustále broja. Ako jeden z mála seriálov si zatiaľ žiadna televízia nedovolila nakrútiť lokálnu verziu. Dokonca ani veľmoc ako je Rusko. Hra o tróny je len jedna.

Prečo sa Rusi do toho ešte nepustili? Dôvod je prozaický, objavili sa dokonca snahy zakázať vysielanie. V roku 2015 zákonodarca Vitaly Milonov vyhlásil, že väčšina postáv sú sexuálni devianti a prostredníctvom takýchto seriálov a ich popularizácie sa do ruského vedomia vkladá nová matica, podľa ktorej sú takéto veci normálne.

K tejto téme sa vyjadril priamo aj ruský minister kultúry Vladimír Medinsky, ktorý má pod palcom aj cenzúru umenia a prišiel s vysvetlením, prečo v Rusku nikdy nebude možné nakrútiť lokálnu verziu seriálu. „Rusko nebude môcť mať Hru o tróny, pretože nemôžeme jednoznačne povedať, či sú postavy dobré alebo zlé. Ale môžeme to urobiť napríklad v súvislosti s princom Vladimírom.“

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch