Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nakrúcanie Domu z kariet je prerušené, dôvodom je obvinenie Spaceyho

Spoločnosť Netflix oznámila, že prerušuje nakrúcanie šiestej série seriálu Dom z kariet (2013-2017). Dôvodom je kauza okolo herca Kevina Spaceyho, hlavnej hviezdy seriálu, ktorého obvinil herec Anthony Rapp zo sexuálneho obťažovania.

02.11.2017 07:00
house of cards, dom z kariet, kevin spacey, Foto:
Zatiaľ nie je jasné, na ako dlho budú práce na šiestej sérii prerušené.
debata

Predstavitelia Netflixu a produkčnej spoločnosti Media Rights Capital už v pondelok odcestovali do Baltimoru v štáte Maryland, kde sa seriál nakrúca, aby sa pozhovárali s hercami a ďalšími členmi štábu o tom, čo ďalej. Samotný Spacey momentálne v Baltimore nie je.

„Chceme si dať nejaký čas na to, aby sme posúdili súčasnú situáciu a odpovedali na akékoľvek podnety zo strany hercov a členov štábu,“ uvádza sa v utorňajšom spoločnom stanovisku Netflixu a Media Rights Capital.

Už v pondelok prenikla do médií informácia, že Dom z kariet sa skončí nadchádzajúcou šiestou sériou. Ukončenie seriálu po šiestej sérii však údajne s kauzou okolo Spaceyho vôbec nesúvisí, keďže sa o ňom rozhodlo už pred niekoľkými mesiacmi.

Zatiaľ nie je jasné, na ako dlho budú práce na šiestej sérii prerušené, a ani to, ako to ovplyvní plánovaný čas zverejnenia záverečnej série Domu z kariet, ktorý ešte doteraz nebol stanovený.

Rapp obvinil Spaceyho, že ho ešte v 80-tych rokoch ako 14-ročného tínedžera sexuálne obťažoval. Spacey v pondelok vydal stanovisko, v ktorom sa Rappovi ospravedlnil, a zároveň vyhlásil, že je gej. „Môžem čestne vyhlásiť, že si na ten incident nespomínam, stalo sa to pred viac ako tridsiatimi rokmi. Ale ak som sa správal tak, ako to opísal, dlhujem mu úprimné ospravedlnenie za naozaj nevhodné správanie pod vplyvom alkoholu,“ napísal Spacey.

„Tí, ktorí ma dôverne poznajú, vedia, že som mal vzťahy s mužmi aj so ženami. Miloval som a mal som milostné vzťahy s mužmi a teraz som si vybral, že budem žiť ako gej. Chcem sa s tým vyrovnať čestne a úprimne,“ uviedol ďalej Spacey na Twitteri.

Z prostredia LGBTI komunity sa ozvali hlasy, že herec si zvolil veľmi nešťastný okamih na svoj „coming out“. Na niektorých ľudí totiž môže jeho vyhlásenie pôsobiť dojmom, ako keby homosexualita a sexuálne obťažovanie mali nejako súvisieť.

Kevin Spacey má na konte dve ceny americkej Akadémie filmových umení a vied. V kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe ho ocenili za kriminálny triler Zvyčajní podozriví (1995) a v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe za drámu Americká krása (1999). Známy je aj z filmov Smrtiaca epidémia (1995), Sedem (1995), L. A. – Utajené skutočnosti (1997), Vyjednávač (1998), Svet podľa Prota (2001), Pobrežné správy (2001), Život Davida Galea (2003), Superman sa vracia (2006), Muži, čo čumia na kozy (2009), Šéfovia na zabitie (2011) alebo Šéfovia na zabitie 2 (2014).

Od roku 2013 účinkuje v seriáli Dom z kariet, vďaka ktorému získal v roku 2015 svoj prvý Zlatý glóbus a v rokoch 2015 a 2016 tiež dve Screen Actors Guild Awards. Pôsobil ako umelecký riaditeľ londýnskeho divadla The Old Vic. Za prínos britskému divadlu mu predvlani udelili špeciálnu divadelnú cenu Laurencea Oliviera.

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Kevin Spacey #House of Cards #Dom z kariet