Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

13 dôvodov, prečo koniec House of Cards zamrzí

Netflix oficiálne potvrdil ukončenie svojho prvého seriálového hitu - House of Cards - po pripravovanej 6. sérii. Seriál je plný zaujímavostí, pre ktoré bude divákom veľmi chýbať.

04.11.2017 07:00
house of cards, dom z kariet, Foto:
House of Cards sa s divákmi rozlúči v roku 2018.
debata (1)
  1. Dôvod, prečo seriál našiel domov na Netflixe nie je náhodný. Netflix nežiadal nakrútenie pilotnej epizódy a rovno si objednal prvú sériu po prečítaní scenára.
  2. Úspech prvej série bol tak veľký, že si Netflix, bez váhania, objednal aj druhú sériu s rozpočtom rekordných 100 miliónov dolárov.
  3. Michael Dobbs, autor knižnej predlohy, pôsobil ako hovorca britskej premiérky Margaret Thatcherovej. Knihu napísal podľa vlastných pracovných skúseností ako pomstu, keď ho z jeho postu vyhodili.

4. Seriál se stal obrovským hitom v Číně, a to hlavne vďaka jeho mohutnej reklamnej kampani miestnymi orgánmi ako odstrašujúci príklad demokracie.

5. Každá séria má 13 epizód. Toto číslo si zvolil režisér David Fincher z údajne toho dôvodu, že je to počet hracích kariet jednej farvy v jednom balíčku.

6. Režisér Joel Schumacher nevidel ani jeden z predchádzajúcich dielov. Preto tak porušil niektoré z pravidiel natáčania stanovených podľa Davida Finchera. Notoricky tvrdohlavý a neústupný Fincher si zmeny nakoniec pochvaľoval.

7. V epizódach, ktoré mal pod palcom David Fincher neuvidíte hercov sa usmievať. Herečka Kate Mara prezradila, že všetci herci mali od Finchera zakázané pri nakrúcaní smiať sa.

8. House of Cards bol prvým seriálovým hitom na Netflixe.

9. Bývalý prezident USA Bill Clinton povedal Kevinovi Spaceymu (Frank Underwood), že 99 % toho, čo sa v seriáli odohrává, zodpovedá skutočnosti. Barack Obama, naopak, sa vyjadril, že život vysokopostavených amerických politikov je v realite omnoho nudnejší, ako ho seriál vykresľuje.

10. Aj sám Netflix sa občas sekne. Tretia séria sa objavila o dva týždne skôr, ako bola stanovená oficiálna premiéra. Zverejnených bolo, na 25 minút, desať epizód z trinástich. Podľa Netflixu išlo o chybu systému.

11. Režiu jedenástej epizódy 3. série mala pod palcom Agnieszka Holland.

12. Počas nakrúcania propagačných materiálov mal Kevin Spacey držať horiacu vlajku, ale skončilo to jeho popálenou rukou. To je dôvod, prečo si Frank Underwood spáli ruku kávou a nosí obväz v deviatej epizóde prvej série.

13. V roku 2013 vyrobilo tlačové oddelenie Bieleho domu, spolu s tvorcami seriálu, 6-minútové špeciálne video s názvom House of Nerds, ako darček novinárom k tradičnej Correspondents' Dinner. Zahrali si v ňom viacerí známi politici a novinári.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kevin Spacey #House of Cards #Dom z kariet #oseriáloch