Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rozprávkový koniec? Ako sa Emma rozlúčila s Kde bolo, tam bolo?

Herečka Jennifer Morrison dala definitívne zbohom seriálu Once Upon a Time (Kde bolo, tam bolo) a dočkala sa šťastného konca, hoci spočiatku to tak vôbec nevyzeralo.

24.10.2017 07:00
emma, once upon a time, jennifer morrison, Foto:
Emma (Jennifer Morrison) dala zbohom Kde bolo, tam bolo a dočkala sa šťastného konca.
debata

Odchod niekdajšej hlavnej postavy je v deji stále citeľný a preto sa museli tvorcovia prefíkane vysporiadať s jej absenciou. Pozvanie do siedmej „rebootovanej“ série dostali len štyria pôvodní herci z pôvodného príbehu. Bola to práve spomínaná Morrison (Emma), Lana Parilla (Regina), Colin O'Donoghue (Hook) a Robert Carlyle (Klingáč). Morrison sa však rozhodla seriál opustiť a venovať sa iným projektom. Rozhodla sa, že svoj príbeh dokončí už len v jednej epizóde 7.série. Čo sa aj stalo hneď v druhej epizóde najnovšej série s názvom A Pirate's Life.

Rozlúčku s Emmou si nenechalo ujsť 2.78 milióna divákov, čo je polmiliónový pokles oproti premiére. Sledovanosť seriálu naďalej nebezpečne klesá, hoci sa tvorcom podarilo priniesť atraktívny reštartujúci príbeh.

Ako sa Spasiteľka rozlúčila so seriálom? Všetko súviselo s Henrym, ktorý sa v novej ríši dostal do problémov a stále hľadá svoju Popolušku. Na pomoc si povolal Reginu, Hooka a Emmu. Na jeho veľké prekvapenie Emma jeho volanie spočiatku nevypočula a Hook tajil dôvod, prečo neopustila Storybrooke. Dozvedel sa však, že ostatní naďalej žijú svoje vlastné konce a sú spokojní.

Šťastný koniec nakoniec

Nakoniec sa Emma objavila a prišla s vysvetlením, prečo sa nemôžem pripojiť k novému príbehu. Diváci spočiatku špekulovali o tom, prečo Emma bude musieť zmiznúť zo seriálu a najmä nájsť dôveryhodné vysvetlenie, prečo jej manžel Hook pokračuje v účinkovaní. Tím tvorcov prišiel so zaujímavým vysvetlením. Nakoniec sa nepotvrdilo, že by Emmu zabili, zakliali, uniesli. Aj ona sa dočkala svojho happy endu.

S Hookom čaká dieťa a tentokrát nechce spraviť chyby, ktoré spravila s Henrym. Zvrat prišiel aj s Hookom, ktorý sa vrátil – pochopiteľne – domov so svojou ženou. Na jeho miesto prišla iná verzia Hooka, z inej ríše. Scenáristi teda vyčarovali šalamúnske riešenie celej situácie, ktoré však má svoje opodstatnenie.

Mnohí diváci by ešte chceli vidieť novú šťastnú rodinku, no Morrison svoj sľub splnila a viac nemá v pláne účinkovať v seriáli. Dokonca dala zbohom aj svojim dlhým vlasom a prišla s novým imidžom, čo len podčiarklo nemožnosť jej ďalšieho účinkovania v siedmej sérii. Fanúšikovia sa musia uspokojiť s tým, čo dostali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Once Upon a Time #jennifer morrison #oseriáloch