Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Keď exorcista je ten, ktorý potrebuje zúfalo pomoc...od divákov

Televízia FOX pred rokom vzkriesila na svojich obrazovkách hororový žáner, ktorý nemá takmer žiadne zastúpenie. Okrem American Horror Story.

07.10.2017 07:00
exorcista, the exorcist, Foto:
Mal to byť hit. Seriál The Exorcist pohorel na plnej čiare.
debata (1)

Do služby povolala legendárneho Exorcistu a overenú tému pekla a démonov. Do hlavnej úlohy obsadila oscarovú herečku Geena Davis a výsledok vyzeral naozaj sľubne.

Tvorcom sa podarilo dobre namiešať temnú a strašidelnú atmosféru a už sa zdalo, že je zamiesené na úspechu. Potom však z nepochopiteľných príčin dostal seriál miesto v piatkovom prime-time, ktorý nedáva takmer žiadnu šancu nováčikom na prerazenie.

Trailer k 1.sérii.

Nezáujem od začiatku

Už samotná premiéra prepadla, nepozrelo si ju ani tri milióny divákov, ďalších deväť epizód nedosiahlo ani dvojmiliónovú hranicu. The Exorcist potreboval zúfalo pomôcť a to priamo od divákov. Problém nebol v kvalite seriálu, ten priniesol celkom vydarenú hororovú drámu. Problém spočíval v tom, že sa vysielal v totálne zle zvolenom čase a televízia mu podkopla nohy skôr než sa poriadne predviedol.

Príbeh prvej série rozprával príbeh o tradičnej rodine Ranceovcov. Ich životy sa zmenili, keď Angela (Viola Davis) nadobudla presvedčenie, že v ich dome žije zlo a má zálusk niekoho posadnúť, čo sa neskôr aj stalo. Novým domovom zla sa stalo telo jej dcéry.

Na pomoc prišla nesúrodá kresťanská dvojica, ktorá bola poslednou nádejou pre mladé dievča. Naivný a progresívny otec Thomas Ortega a jeho zlomený boží bojovník Marcus Keane. Postupne odhalili pozadie príchodu zla do nášho sveta, ale aj veľké sprisahanie priamo vo Vatikáne. Petrov stolec sa triasol priamo pod pápežom.

Trailer k 2.sérii.

Prekvapujúce predĺženie, neprekvapivý prichádzajúci ko­niec

Keď sa seriál tesne pred Vianocami končil, tak mnohým bolo jasné, že druhú sériu po takých katastrofálnych výsledkoch nedostane. Nasledovalo niekoľkomesačné komunikačné vákuum, tvorcovia síce deklarovali plány na ďalšiu sériu, tú nemali oficiálne potvrdenú.

Situácia sa zmenila počas mája, keď FOX predstavil plány na ďalšiu sezónu a tie skrývali azda najväčšie prekvapenie. The Exorcist dostal druhú sériu! Tá odštartovala len koncom septembra s ešte katastrofálnejšími výsledkami a koniec je neodvratný. Prvú epizódu druhej série si pozrelo len 1.69 milióna divákov s ratingom 0.5. Ak to takto pôjde ďalej, bude doslova „boží zázrak“, ak FOX ponechá seriál vo vysielaní do konca.

Nová séria dostala nový príbeh, nové obsadenie. Zostali len dvaja kňazi a zrejme ani nezachráni tento hororový počin pred zrušením. Ako sa hovorí, už mu nepomôže ani svätená voda…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Exorcista #oseriáloch #The exorcist