Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

18 vecí, ktoré vieme o záverečnej sérii Game of Thrones

O poslednej sérii Game of Thrones (Hra o tróny) sa popísalo veľa neoficiálnych informácií, ktoré divákov mohli zmiasť a navodiť im nesprávny dojem o udalostiach, ktoré nastanú.

01.10.2017 07:00
draky, hra o tróny, game of thrones, Foto:
Koniec Hry o tróny je opradený rúškom tajomstva.
debata (3)

Teórie fanúšikov a ich dohady prehlušili oficiálne informácie, ktoré televízia HBO poskytla. S akými informáciami môže diváci pracovať? Server TV Guide zhrnul doteraz potrebné spoilery.

1. Záverečná séria sa bude – pravdepodobne – vysielať až v roku 2019

Nakrúcanie sa rozbehne v priebehu októbra a bude trvať do konca augusta 2018. Následná postprodukcia bude pre náročnosť deja nákladná a komplikovaná. Dá sa predpokladať, že HBO začne vysielať na začiatku roka 2019.

2. Koniec bude mať 6 epizód

Pred štartom siedmej série sa viedli polemiky o počte epizód, ktoré budú tvorcovia schopní vytvoriť. Tvorcovské duo David Benioff a D.B. Weiss jasne povedalo, že dve posledné série nebudú mať klasických 10 epizód. Deklarovali, že vedia spraviť 13 epizód. Siedma séria mala sedem epizód, HBO potvrdilo teda šesť epizód v rámci 8. série.

3. …tie budú dlhšie

Diváci nemusia vešať hlavu nad nízkym počtom epizód. Dostanú dostatočne atraktívnu náplasť v podobe dĺžky. Jednotlivé epizódy by mali byť dlhé ako celovečerné filmy, v konečnom dôsledku, pri súčte minút môže byť 8.séria dlhšia, ako keby mala 10 epizód s klasickými 42 minútovými epizódami.

4. Scenáre sú už napísané

Tvorcovia nenechali nič na náhodu a scenáre k poslednej sérii napísali už v predstihu. Pri siedmej sérii sa nakrúcanie posúvalo kvôli počasiu. Potrebovali zimné počasie. Popritom nesedeli so založenými rukami a potichu pripravovali záver seriálu.

5. Bude nakrútených niekoľko koncov

Ataky hackerov a fanúšikov, ktorí tajne sledujú nakrúcanie sú čoraz väčším problémom pre udržanie tajomstiev a prekvapení, ktoré majú nové epizódy priniesť. Preto HBO využilo starý a overený zvyk a nakrúti sa niekoľko verzií koncov, aby ani samotní herci netušili, ktorý je správny.

6. Posledná séria sa sústredí na Veľkú vojnu

Počas siedmich sérií diváci sledovali vraždy, zrady, intrigy jednotlivých rodov v Západozemi a pritom divák vedel, že sú v konečnom dôsledku pateticky zbytočné. Tí, ktorí zomreli mali možno šťastie, že sa vyhnú konfrontácií s Armádou mŕtvych, ktorá si prebúrala cestu do krajiny. Záverečná séria – logicky – prinesie vrchol. Veľkú vojnu medzi Nočným kráľom a jeho armádou a ľudstvom.

7. Jon Sneh zistí svoj pravý pôvod

Záver siedmej série priniesol šokujúce odhalenie o pôvode Jona Sneha. Nie je žiadnym bastardom, ale synom Lyanny Stark and Rhaegara Targaryena a teda je právoplatným nástupcom Železného trónu.

8. Toto odhalenie bude preňho čudné

Okrem odhalenia pravého pôvodu Jona, siedma séria priniesla jeho zblíženie s kráľovnou Drakov Daenerys Targaryen. Dany je jeho teta.

9. Daenerys pravdepodobne otehotnie

Matka Drakov bola presvedčená z veštby, že sa nestane matkou. Jej deti sú draky. Záverečná séria, aj podľa fanúšikov, prinesie veľký zvrat a teda jej tehotenstvo. Ak by obaja padli vo Veľkej vojne, ich potomok bude právoplatným vládcom.

10. Cersei Lannister pravdepodobne zomrie

Kontroverzná kráľovná, ktorá zatiaľ prežila všetko sa zrejme šťastného konca nedožije. Proroctvo hovorilo jasne o jej nelichotivej smrti. Mal by ju zabiť niekto jej srdcu blízky.

11. Kto ju zabije?

Kandidátov na jej vraždu je niekoľko. Nenávidí ju takmer celá Západozem. Ale tým koho uvidí naposledy bude zrejme jej brat/milenec/otec jej detí Jaime alebo brat Tyrion, ktorého síce navonok nenávidí, avšak je jeden z mála, ktorého naozaj miluje.

12. Alebo to bude Arya?

Zrejme nie, aj keď Cersei je na jej zozname pomsty, ktorý postupne naplnila.

13. Arya má ešte niekoľko mien na zozname

Ak by aj nebola vrahyňou Cersei, Arya do konca seriálu musí „stihnúť“ zabiť niekoľko postáv – Ilyna Payna, the Hound, Horu, Melisandru a Berica Dondarriona.

14. Mellisandre sa vráti

Táto rozporuplná postava sa v siedmej sérii len mihla, ale jej prítomnosť bola veľmi dôležitá, keďže divák sa dozvedel, že sa ešte raz vráti a zomrie v Západozemi.

15. A zomrie…

A aj tuší, že tým jej osud bude spečatený.

16. Varys tiež zomrie

Eunucha Varysa čaká rovnaký osud, ktorý mu potvrdila samotná Mellisandre.

17. Do deja zasiahne veľká zlatá armáda

Spočiatku sa zdalo, že Euron Greyjoy dezertoval zo stranu pred mŕtvymi. Bolo to len divadielko, ktoré si dohodol so Cersei. Práve on s celou flotilou má cez more priviesť zlatú armádu, ktorou si chce Cersei poistiť zradu voči ostatným „spojencom“.

18. Záver prinesie aj nové postavy

Okrem očakávaných úmrtí a bude ich naozaj veľa, by sa mali objaviť aj nové postavy. Tvorcovia vyhlásili casting na dve deti – chlapca a dievča. Koho si zahrajú. Budú to potomkovia niektorých postáv?

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch