Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ohrozenie či vykúpenie? Pokračovanie Game of Thrones píše umelá inteligencia

To, že autor knižnej ságy George R.R. Martin mešká s ďalšou knihou už niekoľko rokov je dobre známy fakt. Od roku 2011 nevyšla ani jedna kniha a čitatelia márne čakajú na pokračovanie.

18.09.2017 07:00
Herečka Lena Headey na zábere zo seriálu Hra o... Foto: ,
Herečka Lena Headey na zábere zo seriálu Hra o tróny.
debata

Dokonca aj televízni tvorcovia stihli predbehnúť udalosti v knihách a siedma séria sa musela zaobísť bez knižného podkladu. Autor ponúkol pomoc pri nakrúcaní konca seriálu, keď prezradil „záchytné“ body, ktorých by sa mali producenti seriálu držať.

Fanúšikovia sú aktuálne v nezávideniahodnej situácii, keď na pokračovanie seriálu budú musieť čakať do roku 2019 a vydanie knihy sa stále posúva. Našlo sa však riešenie, ktoré nezaručuje pozitívny výsledok.

Pokračovanie napíše umelá inteligencia, teda aspoň sa o to pokúsi, píše server Motherboard. Renomovaný vývojár, ktorý sa zaoberá skúmaním neurónových sietí, má v pláne priniesť pokračovanie deja, ktoré bude produktom počítača. Ten dostane ako základ prvých päť kníh a umelá inteligencia by mala vygenerovať pokračovanie.

Problémom však je, že doteraz sa nikomu nepodarilo zostrojiť tak dokonalý stroj, ktorý by vedel intuitívne rozmýšľať a uvedomiť si zvraty v deji. Ak by niečo také existovalo, spisovatelia by už neboli potrební. Preto sa môže stať, že vo výslednom diele sa môžu objaviť postavy, ktoré už zomreli a naopak.

Tiež ešte nevie dedukovať rôzne dohady fanúšikov a nevie byť inovatívny a kreatívny. Stále vychádza zo základu, ktorý mu bol daný a tým je aj limitovaný. Avšak je to zaujímavá alternatíva pre každého, ktorý prahne po akomkoľvek závane o Game of Thrones. Prvé pokusy umelej inteligencie si môžete prečítať tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch