Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvorcovia Game of Thrones našli spôsob, ako oklamať fanúšikov o konci seriálu

Game of Thrones (Hra o tróny), okrem impozantne prepracovaného diela, je aj symbolom útokov hackerov a úniku informácií o najnovších epizódach.

15.09.2017 07:00
tyrion, daenerys, game of thrones, hra o tróny, Foto:
Podarí sa tvorcom utajiť koniec seriálu až do jeho odvysielania?
debata

Ako si rokmi seriál získaval divákov, tak sa stupňoval aj tlak na tvorcov, ktorí museli byť čoraz obozretnejší a vážiť každé slovo, ktoré by mohlo čokoľvek naznačiť. Akékoľvek spoilery o neodvysielaných epizódach by fanúšikovia vedeli vyvážiť zlatom. Najmä šiesta a siedma séria bola pod drobnohľadom hackerov a napríklad tesne pred premiérou 6.série zavesili na internet rovno štyri úvodné epizódy. Siedma séria čelila úniku štvrtej a šiestej epizódy. Paradoxne to sledovanosti vôbec neuškodilo.

O už o mesiac sa rozbehne produkcia záverečnej série a okrem príprav na nákladné a komplikované deväťmesačné nakrúcanie musia tvorcovia zabezpečiť zvýšené bezpečnostné opatrenia, ktoré majú zabrániť únikom fotografií/videí z pľacu. Preto prosia fanúšikov, aby vydržali a nechceli byť informovaní o 6-dielnej sérii, kým ju neodvysiela HBO.

Koniec má byť naozaj bombastický a bola by škoda, keby diváci „vďaka“ svojej nedočkavosti prišli o moment prekvapenia. Dobre vedia, že ich slová nepadnú na úrodnú pôdu, preto oprášili starý a overený spôsob, ako zmiasť „stalkerov“ číhajúcich pri nakrúcaní.

Programový riaditeľ HBO oznámil, že bude nakrútených niekoľko záverov celého seriálu, aby okrem fanúšikov zmiatli aj samotných hercov, ktorí by nechtiac mohli niečo prezradiť. Ani samotní účinkujúci by nemali vedieť, ktorá verzia bude použitá v jednotlivých epizódach.

O tom, ako reálne má skončiť celá sága vie len veľmi obmedzený okruh tvorcov, ktorí vedia aké scény budú použité vo finálnom strihu. Ak by aj nejaké informácie unikli, bude sa dať ľahko vypátrať podozrivú osobu.

Ak sa im podarí obmedziť únik informácií z nakrúcania, tak to bude len vyhratá jedna bitka vo vojne. Následne budú musieť zabezpečiť, aby neunikli hotové epizódy predčasne na internet a to bude zrejme ešte ťažký oriešok.

Podobný scenár napríklad zvolili aj tvorcovia The Walking Dead pri nakrúcaní začiatku 7.série, keď pol roka lomcovala s fanúšikmi dilema, koho zabije Negan. Niektorí fanatickí fanúšikovia neváhali využívať drony, aby zachytili záber odhaľujúci pravdu. Producenti preto s nimi vybabrali. Nakrútili smrť každej jednej postavy a ani herci netušili do poslednej chvíle, kto v seriáli skončí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch