Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

15 uveriteľných špekulácií, ktoré by sa mohli odohrať v 8.sérii Game of Thrones

Emócie stále nevychladli a lomcujú s fanúšikmi seriálu Game of Thrones, ktorého siedma séria sa skončila takmer pred mesiacom. Neustále prahnú, čo i len, po mikroskopickom náznaku pokračovania príbehu, ktorý smeruje k pompéznemu záveru.

14.09.2017 07:00
debata (1)

Televízia HBO necháva divákov v napätí, zatiaľ čo prípravy na nakrúcanie vrcholia. Záverečná séria sa začne nakrúcať už o mesiac a bude trvať celých deväť mesiacov. Spolu s postprodukciou môže výroba 6-dielnej série trvať rok.

Čím sa nepriamo potvrdzujú úvahy o premiére v roku 2019. Tento vzdialený dátum je čoraz viac väčším hnacím motorom pre teórie, dohady a úvahy divákov o ukončení príbehu. Server Entertainment Weekly zhromaždil špekulácie, ktoré by sa reálne mohli naozaj stať.

Záver siedmej série patril Armáde mŕtvych a jej vodcovi Nočnému kráľovi, ktorý na chrbte draka Viseriona prekročil Stenu a vydal na výpravu za dobytím Siedmich kráľovstiev. Preto prvá teória o 8.sérii hovorí o tom, že…

1.Nočný kráľ bude porazený

Nikto zrejme nečaká, že najväčší záporák celej ságy nakoniec aj vyhrá. Skôr než však bude porazený napácha ešte veľké škody a zabije niekoľko dôležitých postáv. Dokonca autor samotnej Hry o tróny hovorí o tom, že sága bude mať horkosladký koniec a posledná kniha sa bude volať Sen o jari. Z čoho jasne vyplýva, že zima sa skončí pádom kráľa. George R.R. Martin s jeho premysleným dielom určite skrýva nečakanú pointu konca. Nikto nemôže čakať plnohodnotný happyend.

Nočný kráľ bude zrejme hybnou silou 8.série. Foto: HBO
hra o trony nočný kráľ Nočný kráľ bude zrejme hybnou silou 8.série.

2.Nočný kráľ musí zabiť niekoľko dôležitých postáv

Táto špekulácia úzko súvisí s tou prvou. Skôr než Nočný kráľ padne, jeho rukou bude musieť zomrieť krutou smrťou prinajmenšom viac ako jedna postava. Ťažko sa dá predstaviť, že táto desivá postava sa pominie bez poriadneho záverečného besnenia. Navyše, keď má pri sebe draka.

3.Daenerys musí nakoniec zomrieť (…alebo Jon)

Matka drakov je jednou z hlavných charakterov od prvej série. Postupne sa z nej stala sebavedomá a silná kráľovná, ktorá si ide po Železný trón. Vo väčšine prípadov je vykreslená ako hrdinka s dobrým srdcom a práve toto sa jej môže stať osudným. V siedmej sérii ju Tyrion niekoľkokrát upozorňoval, aby zbytočne neriskovala svoj život a nedrala na do popredia bitiek. Ona však neposlúchla a spolu s drakmi napríklad zachránila Jona a jeho skupinu a pri tejto príležitosti jej Nočný kráľ zabil Viseriona. Stane sa jej odvaha osudnou? Je tu možnosť, že by sa Jon obetoval.

4.Daenerys a Jon budú mať potomka

Kráľovná stále tvrdí, že nemôže mať deti. Jej láskyplné vzplanutie s Jonom dáva nádej nato, že ôsma séria prinesie obrovské prekvapenie – spoločného potomka. Dieťa by mohlo byť „problémom“ aj pre Cersei, ktorá by mohla prahnúť po jeho hlave, aby neohrozila právo na trón. Ak by sa potvrdila teória o možnej smrti Daenerys v závere, dieťaťom by zabezpečila pokračovanie rodu a stala sa by legendárnou a nikdy by sa na ňu nezabudlo.

Dočká sa Daenerys a Jon v 8.sérii potomka? Foto: Helen Sloan/HBO
Hra o tróny Dočká sa Daenerys a Jon v 8.sérii potomka?

5.Princ bude odhalený

Prečo je Mellisandre taká zmätená z proroctva o princovi? Pretože sa zrejme vzťahuje na dieťa Daenerys a Jona, ktoré by mohlo naplnením jej slov a mohlo by byť Princom. Možno práve preto Pán svetla vrátil Jona späť medzi živých, aby naplnil svoj osud, ktorý bol nečakane zmenený jeho smrťou.

6.Nová séria musí obsahovať skok v čase

S najväčšou pravdepodobnosťou sa začne ôsma séria tam, kde sa siedma skončila. Sam a Bran by mali povedať Jonovi pravdu o jeho pôvode a nároku na Železný trón. Následne by sa mohol dej mohol posúvať skokmi a zachytiť prípadne tehotenstvo Daenerys, alebo postupné dobýjanie krajiny Armádou mŕtvych a šíriaci sa strach a beznádej.

7.Jon bude lietať na drakovi

Siedma séria obsahovala veľmi dôležitý moment, ktorý môže byť odrazovým mostíkom pre poslednú sériu. Jon sa nebál draka Drogona a ten ho takisto rešpektoval a dovolil mu, aby ho pohladkal. To sa ešte nikomu nepodarilo okrem Daenerys. Bolo by fantastické vidieť viesť armádu proti mŕvym a nad nimi by lietala Daenerys s Jonom a proti nim Nočný kráľ na Viserionovi.

8.Súboj drakov

Viserion zomrel a Nočný kráľ ho povolal späť a teraz mu slúži. Drogon na Rhaegel stratili svojho súrodenca, ktorý nebude váhať ich zabiť pri najbližšej príležitosti. Ôsma séria si priam pýta súboj drakov na život a na smrť.

9.Arya nájde svoj pokoj

Arya sa dostala domov v predposlednej sérii. Dokázala nadviazať pretrhnuté puto so Sansou a odstrániť Malíčka, ktorý sa ich snažil rozoštvať pre svoj prospech. Koniec by mohol byť pre Aryu čiastočne šťastný. Práve ona potrebuje nájsť vnútorný pokoj.

10.Najväčšia bitka v histórii televízie

Je jasné, že záver Game of Thrones musí priniesť tú najväčšiu, najokázalejšiu, najkrvavejšiu, najprepracovanejšiu bitku vôbec. Národy sa musia spojiť a postaviť sa Armáde mŕtvych. Tvorcovia potvrdili, že divákov čaká nejeden súboj. Tak či onak, dej si pýta rozhodujúcu bitku, ktorá vyhrá vojnu. Alebo prehrá…

11.Cersei čaká krutý koniec

Proroctvo o smrti Cersei hovorilo jasne. Čaká ju krutý koniec rukou niekoho z najbližších. Karty sú rozdané. Teraz treba netrpezlivo čakať, kto s ňou skoncuje. Že Jaime?

Cersei Lannisterová a jej brat Jaime. Foto: HBO
hra o tróny Cersei Lannisterová a jej brat Jaime Cersei Lannisterová a jej brat Jaime.

12.Ľudia na ostrovoch nie sú v bezpečí

Psychopatický Euron predstavil myšlienku, že ľudia utečú pred mŕtvymi na ostrovy a tam počkajú, kým vojna prejde. Mellisandre ešte počas druhej série povedala jasne, že moria zamrznú a mŕtvi si nájdu každého.

13.Zbraň proti drakom bude použitá

Cersei plánuje podraz. Jej podpora proti mŕtvym sa zameria skôr na porazenie nepriateľov v radoch „spojencov“. Dobre si uvedomuje, že musí odstrániť draky a znova použije obriu kušu, ktorá už raz dokázala, že dokáže preraziť dračiu kožu.

14.Missandei a Šedý červ prežijú

Zatiaľ, čo hlavné postavy a páry to majú poriadne nahnuté s prežitím. Vedľajšie postavy majú väčšiu nádej na šťastný koniec.

15.Mellisadre sa vráti

Tajomná žena, ktorá má na svedomí nejeden život by sa mohla naplno vrátiť v závere a priniesť nové posolstvá a proroctvá o Pánovi svetla.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch