Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny zlomila ďalší rekord. Siedma séria je miliardová!

Siedma séria Game of Thrones (Hra o tróny) búrala nielen rebríčky sledovanosti a prekonávala vlastné rekordy, no naplno zabodovala aj v ilegálnom sťahovaní.

07.09.2017 21:58
daenerys, game of thrones, hra o tróny, drak, Foto:
Seriál rástol z epizódy na epizódy, odhliadnuc od hackerských zásahov.
debata (1)

Najnovšia séria je miliardová, píše server Entertainment Weekly. Podľa údajov pirátskej stránky TorrentFreak bola siedma séria drámy televízie HBO nezákonne zhliadnutá (stiahnutá) viac ako jednu miliardu krát – v prepočte to znamená 140 miliónovkrát na epizódu!

Pričom HBO podľa najnovších štatistík uvádza, že si 7-dielnu sériu legálne pozrelo 32 miliónov na epizódu prostredníctvom streamovacích služieb a televízie. Tento údaj zahŕňa len divákov žijúcich v USA a nie zvyšok sveta, kde televízia vysiela. Číslo môže byť teda rádovo o niekoľko miliónov vyššie. Game of Thrones je nepopierateľný fenomén, ktorý lomcuje celým svetom. Bezpochyby.

Lámaniu ne/legálnych rekordov nezabránil ani fakt, že až dve epizódy hackeri zverejnili skôr, než ich oficiálne televízia HBO odvysielala. Išlo o štvrtú a šiestu epizódu, pričom to krivkou sledovanosti negatívne vôbec nezamávalo. Práve naopak. Seriál rástol z epizódy na epizódy, odhliadnuc od hackerských zásahov.

Diváci si budú musieť na záverečnú sériu zrejme počkať dlhšie, ako si mysleli. Otvorene sa hovorí, že posledná kapitola sa dostane na obrazovky až v roku 2019, čo len podporí „šialenstvo“ divákov bažiacich po akejkoľvek informácii. HBO bude musieť vymyslieť nedobytnú ochranu svojich serverov pred hackermi a vybičovať zvedavosť fanúšikov na maximum.

Nakrúcanie poslednej série bude netradične dlhé

Programový riaditeľ HBO exkluzívne prezradil, že nakrúcanie 8.série bude trvať až deväť mesiacov, teda najdlhšie spomedzi všetkých sérii. Už sa vie, že prvá klapka padne v októbri tohto roka, pričom posledná padne v auguste 2018.

Pričom postprodukcia bude taktiež komplikovanejšia vzhľadom na výpravnosť a veľké bojové scény, tvorcovia budú potrebovať minimálne ďalšie štyri mesiace na dokončenie špeciálnych efektov. Z toho teda vyplýva, že HBO zrejme nestihne premiéru v roku 2018. Čoraz reálnejšia je teda možnosť, že premiéra bude začiatkom roka 2019.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch