Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny: Nebojíte sa drakov? Chyba! Pozrite si najlepšie scény s nimi

Siedma séria Game of Thrones (Hra o tróny) okrem dlhoočakávaných stretnutí, konfrontácií a nezvratného príchodu zimy, ukázala aj potenciál drakov. A bola to pastva pre oči.

06.09.2017 12:00
draky, hra o tróny, game of thrones, Foto:
Draky konečne ukázali naplno svoj potenciál v 7.sérii.
debata

Trojica lietajúcich obrov (Drogon, Rhaegal, Viserion), ktorí dosiahli veľkosť lietadla Boeing 747s ukázali naplno svoju ohnivú silu. Diváci sledovali ich život od prvej série a vyliahnutia a každou sériou rýchlo rástli a tvorcovia postupne odhaľovali moc, ktorou budú zastrašovať celý Westeros.

Spočiatku scény s drakmi patrili k tým vedľajším, no vždy patrili k tomu, čo najviac divákov zaujalo. Všetci dobre vedeli, že ich ojedinelé výpady voči nepriateľom sú len ticho pred búrkou.

Tá naplno vypukla počas siedmej série, keď im producenti venovali omnoho väčší priestor a scény s nimi patrili k tomu najlepšiemu. Je jasné, že draky budú v pripravovanej ôsmej sérii jednou z hlavnou hybnou silou a čaká ich súboj nielen medzi sebou, ale aj armádou mŕtvych.

Tvorcovia mali plné ruky práce preniesť ich veľkosť do „reálneho“ sveta. Bojové scény, kde sa objavili boli veľkolepé, neopakovateľné a hoci na obrazovke trvali len niekoľko minúť, prípravy na ne trvali niekoľko dní a stáli milióny dolárov.

Ktoré scény zo siedmej sérii patrili k tým kľúčovým a najlepším?

1. Prvýkrát počas siedmej série pocitíla oheň armáda King's Landing počas 4.epizódy The Spoils of War.
Armáda pod vedením Jaimeho Lannistera sa dostala pod útok Daenerys a Drogona spolu s Dothrakmi. Tiež sa ukázala zraniteľnosť drakov, keď sa podarilo otestovať tajnú „zbraň“, ktorou sa chce Cersei brániť, ak by zaútočili na King's Landing.

2. Neopakovateľné scény sú z predposlednej epizódy Beyond the Wall, keď prvý a poslednýkrát na Armádu mŕtvych zaútočili všetky tri draky naraz.
Žiaľ, tento útok sa ukázal, ako osudový pre draka Viseriona, ktorého zabil Nočný kráľ.

3. Záver šiestej epizódy priniesol jeden z najväčších dračích zvratov.
Nočný kráľ oživil Viseriona a stal sa jeho najväčšou zbraňou.

4. Veľké finále a jeho posledné minúty patrili „začiatku konca“ celého Westerosu.

Armáda mŕtvych pripochodovala k Stene, ktorá ich stáročia delila od zbytku sveta. Nočný kráľ mal tentokrát tromf, ktorý nikto nepredpokladal, že ho niekedy získa. Práve Viserion svojím ohňom zničil bariéru a pohroma sa začala valiť na svet.

Záverečná, ôsma séria sa začne nakrúcať v októbri tohto roka a stále neutícha polemika o štarte poslednej kapitoly príbehu. Séria bude pozostávať zo šiestich epizód, ktoré budú mať dĺžku celovečerného fil­mu.

Čím sa zrejme prekoná počet minút, ktoré by mala séria, keby mala štandarných desať epizód s dĺžkou 45 minút. Práve tento fakt bude rozhodujúci pri stanovení premiéry. HBO podľa všetkého odsunie záver Game of Thrones až na rok 2019, keďže sa nové epizódy nestihnú spracovať v roku 2018. A netrpezliví diváci dovtedy môžu šalieť od zvedavosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Game of Thrones #oseriáloch