Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

American Horror Story sa vracia s Kultom

Úspešný seriál American Horror Story sa vrátil na americké obrazovky s novou sériou, siedmou v poradí.

06.09.2017 16:30
american horror story, sarah paulsonová, Foto:
Aj v siedmej sérii American Horror Story účinkuje Sarah Paulsonová.
debata

Nesie názov Kult a odohráva sa v meste Michigan, kde nasledovníci istého kultu terorizujú predmestie v deň minuloročných amerických volieb prezidenta. „Myslím si, že pre veľa ľudí to bude zaujímavé práve preto, že ide o aktuálny príbeh,“ povedal tvorca seriálu Ryan Murphy.

Murphy si vybral mesto Michigan pre jeho kľúčovú úlohu, ktorú zohralo v minuloročných voľbách, keď sa stalo rozhodujúcim dejiskom. Podľa jeho slov pre portál Eonline.com sa v prvých desiatich minútach v životoch postáv stane niečo hrozné a pozorujú, ako sa všetko rúti z kopca. „Je to, ako pozerať horor v horore,“ povedal Murphy.

Na obrazovkách sa objavia aj Hillary Clintonová a Donald Trump, tvorcovia však použijú spravodajské zábery. Podľa Murphyho nie je ich šou antitrumpovská ani proclintonovská.

„Bolo to naozaj o snahe pochopiť, prečo ľudia volia kandidáta X alebo Y,“ citoval Murphyho portál Nme.com. V siedmej sérii sa vrátia na obrazovky herci ako Evan Peters, Sarah Paulsonová, Emma Robertsová či Chaz Bono, ktorých doplnia nové tváre.

V januári 2017 podpísala televízia FX zmluvu na ďalšie série American Horror Story, zatiaľ sa hovorí o celkovo deviatich pokračovaniach a seriál, ktorého každá séria sa odohráva v inom prostredí a s inými hrdinami, by mal pokračovať minimálne do roku 2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #American Horror Story