Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dr.House - dochádza už seriálu dych?

11.10.2010 12:16
debata

Už dnes večer na FOX tv!//

Televízia FOX už dnes večer uvedie na svojich obrazovkách novú, premiérovú časť House M.D. (Dr. House), dnes je na programe už 4.časť 7.série s názvom Massage Therapy.

Skôr než začnem písať o novej časti, povenujem sa správe, ktorá sa v ostatné dni objavila na internete, konkrétne ide o čísla sledovanosti seriálu. Ide o to, že údajne televízia FOX nie je spokojná so sledovanosťou novej série a objavujú sa obavy, že seriálu dochádza dych a môže čoskoro skončiť. Úvodom treba povedať, že čísla sledovanosť predchádzajúcich sérii boli vyššie a je absolutne normálnou praxou, že čísla sledovanosť postupne s pribúdajúcimi sériami klesajú, dôvodom je viacero. Na jednej strane to môže byť divácka presýtenosť seriálom, prípadne si divák vybral v čase vysielania seriálu iný seriál a Housa si pozrie v repríze, prípadne si ho nahrá. Na druhej strane tu je problém s náplňou nových sérii, nie vždy sa podarí tvorcom dostatočne zaujať divákov, aby zostali verní seriálu. House v tejto televíznej sezóne dosiahol fantastický úspech, v Amerike sa vysiela už 7.séria, čo veľkým oblúkom prekonalo priemernú životnosť amerických seriálov, ktorá každým rokom klesá a aktuálne sa priemerná životnosť jedného seriálu pohybuje tesne pod štyrmi sériami a stále klesá. Preto musia tvorcovia zabezpečovať dostatočne zaujímavý dej, aj pri takých seriálových matadoroch akým je nepochybne aj House M.D.

A teraz poďme ku konkrétnym číslam, prvé série Housa mali sledovanosť vždy okolo 12 – 13 miliónov divákov v premére. Sledovanosť nových časti 7.série sa pohybuje okolo 10 miliónov v premiére, no pokles sledovanosti od série k sérii je postupný, nie sú to žiadne skoky a prepady.

Aktuálne čísla však sú stále vo vysokom nadpriemere stanice a dôvod na nejakej znepokojenie nie je na mieste a žiadne zrušenie seriálu v žiadnom prípade nehrozí. Je to všetko len prirodzený vývoj seriálu a raz seriál tak či tak musí skončiť, no v blízkej budúcnosti to určite nebude a Gregory House ešte nejakú 1 až 2 série bude určite ordinovať, záleží od podmienok zmluvy a diváckeho záujmu.

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

V dnešnej časti uvidíme starosti Lisy Cuddy o jej vzťah s Housom, keďže do nemocnice príde nová lekárka a House so svojou povahou jej nezostane nič dlžný a ťažko si bude zvykať na jeho povahu. No aj napriek tomu mu dokáže celkom slušne kontrovať, čo Housa veľmi irituje a to napätie medzi nimi vidí aj Cuddy, ktorá začne žiarliť, aj keď si to samozrejme nebude chcieť pripustiť. Do tohto zmätku príde ešte komplikovaný prípad mladej ženy, ktorú jej tajomstvo môže pripraviť o život. Trpí totiž záchvatmi a halucináciami, ktoré ju zabíjajú a celý tím musí prísť na to, ako vyliečiť túto mladú ženu!

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?…

Sneak peek videá:

http://www.youtube.com/watch?…

http://www.youtube.com/watch?…

http://www.youtube.com/watch?…

Na záver sa pozrime ešte na jednu správu zo zákulisia. Trinástka je prečo zo seriálu a tak na jej miesto musí prísť adekvátna náhrada. Už počas leta som písal o tom, že náhradou za Trinástku bude mladá stážistka, ktorá príde praxovať do nemocnice a zaujme aj samostného Housa. Herečka známa aj z našich obrazoviek (hviezda seriálu Joan z Arkádie) Taylor Tamblyn bude hrať Marthu Masters a objaví sa už v 6.časti 7.série, kedy House konečne nájde za Trinástku náhradu a Cuddy schváli príchod Marthy do tímu. O Trinástku mať strach nemusíte, herečka Olivia Wilde pre svoju pracovnú vyťaženosť nemohla účinkovať vo všetkých častiach tejto série a tak na čas odišla zo seriálu, aby mohla dokončiť svoj nový film a už čoskoro sa naplno do seriálu vráti.

debata chyba
Viac na túto tému: #HOUSE M.D. (Dr. House)