Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey's Anatomy - zničí jej traumatický šok definitívne život?

02.12.2010 10:43
debata

Seriál už dnes večer končí vysielanie pre tento rok, čo prinesie posledná časť?

Televízia ABC už dnes večer uvedie 10. a záverečnú časť pre rok 2010 s názvom Adrift and at Peace, seriál bude mať následne tradičnú vianočnú vysielaciu prestávku a s novými časťami sa vráti už v januári 2011, tvorcovia seriálu si pre nás pripravili časť, ktorá zmení konečne hlavne jednu postavu.

Konečne do starých koľají by sa mala vrátiť Cristina Yang, ktorá zatiaľ celú 7.sériu preživala azda najväčšiu dejovú líniu zo všetkých postáv, po tom ako v závere 6.série vrthol do nemocnice strelec a takmer ju zabil, Cristina trpela úzkosťami a veľkými problémami, spočiatku jej kolegovia tolerovali, že odmieta operovať, keďže sa bála, že sa jej vrátia tie strašné spomienky, neskôr na prekvapenie všetkých sa rozhodla odísť z nemocnice a začať žiť nový život bez nemocnice.

Jej manžel Owen jej to ticho toleroval, no všetci sa ju snažili podporiť a prinútiť ju, aby sa vrátila späť a nezahadzovala svoju sľubnú kariéru. Cristina sa však so svojimi psychickými morami vyrovnála po svojom, najprv bezhlavo zariadila nový dom pre ňu a Owena, robila párty, pracovala ako časníčka u Joea. Užívala si život, ktorý dovtedy zasvätila len medicíne. Chcela jednoducho v sebe zakryť tú obrovskú traumu, ktorú musela prežiť. Všetkým tvrdila, že nový život sa jej páči, no niekde vnútri je stále tá stará Cristina a tvorcovia jemne naznačili, že už v dnešnej časti by konečne sa mala Cristina vrátiť späť.

Prekvapivo jej k tomu pomôže Derek, ktorý niečím podobným prešiel v 5.sérii, keď pri nevydarenom výskume mu zomreli niekoľkí pacienti a on rozhodol, že už nechce byť lekárom, vtedy ho späť vrátila Meredith, ktorá sa rozhodla pomôcť Izzie, jedine Derek vedel Izzie vyoperovať nádor z mozgu. Teraz Derek vezme Cristina preč z mesta, pôjdu spolu na rybačku, preč od všetkých, ktorí na ňu tlačia, Derek chce dať Cristine, čo najväčší priestor na slobodu rozhodnutia, musí sama uznať, čo chce a musí sa zo svojej traumy vyrozprávať a definitívne ju hodiť za hlavu…

A práve na spoločnej rybačke by sa mala Cristina zo všetkého vyrozprávať a malo by to byť veľmi dojímavá a silná scéna, na aké sme v seriáli zvyknutí, tvorcovia sľubujú, že nejedno oko nezostane suché.

Zároveň musí Cristina napraviť medziľudské vzťahy, najmä z Meredith, kedy ich kamarátsky vzťah zaznamenal významné zemetrasenia, taktiež musí dať doporiadku vzťah s jej manželom Owenom, ktorý sa nesmierne trápi a obáva sa o Cristininu budúcnosť, čo chtiac-nechtiac sa prenáša aj o do jeho pracovného výkonu, kde si nemôže dovoliť ani jedno závahanie. Meredith vidí, že sa Owen trápi a všetko vyvrcholí na operačnej sále, kedy isté zaváhanie príde…

Dnes večer aj Teddy Altman bude riešiť pre ňu veľmi emotívny prípad, ktorý sa bude týkať aj etického pohľadu na pacienta. Bude totiž ošetrovať muža, ktorý je ťažko chorý a bez mnohých operácií by zomrel. Je tu však problém, že jeho dlhodobá hospitalizácia mu vyčerpala jeho zdravotnú poistku a na ďalšie liečenie nemá prostriedky. Vtedy je postup jednoduchý, pacient musí odísť z nemocnice. Je to síce kruté riešenie, ale bohužiaľ to tak funguje, Teddy sa však pustí do boja o peniaze, neprichádza do úvahy, aby pacienta poslala domov zomrieť. Rozhodne sa prijať jeho prípad pro bona, čo znamená, že nemocnica má určitý počet operácií, ktoré môže odoperovať v rámci charity, no tieto prípady sa posudzujú individuálne. Teddy teda bude musieť zabojovať o život pacienta a presvedčiť komisiu, že práve jej pacient je takýto prípad, na ktorého sa vzťahuje pro bono.

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Mark a Callie pokračujú vo svojom zvláštnom vzťahu, Callie stále trpí, že sa rozišla s Arizonou a tak si užíva zbesilý sex s Markom, ktorý si zase kompezuje citové frustrácie kvôli Lexie, ktorú nesmierne miluje, no tá ho stále odmieta. Táto časť by mala údajne tiež priniesť významný posun vo vzťahu Mark a Lexie, veď sa presvedčíte v traileroch, ktoré sú nižšie.

Ak sa však tešíte, že Mark a Lexie vhupnú do vzťahu rýchlo, musím vás sklamať, Shonda Rhimes (autorka seriálu) iba dnes zverejnila informáciu, že sa máme pripraviť doslova na „pomalú cestu“, čo sa týka vzťahu Marka a Lexie. Keďže z Marka sa stal opäť nenapraviteľný sukničkár a spáva s každou ženou, ktorá sa naňho trošku viac žiadostivo pozrie. Robí to však preto, lebo Lexie bude chcieť ísť na všetko pomaly, aby nespravili tie isté chyby, ktoré spravili dávnejšie, no Mark si všetko vysvetlí po svojom. Jednoducho nás tvorcovia budú aj naďalej držať v napätí, či sa tento pár dá znova dokopy alebo nie, no pozitívom bude, že veci sa pohnú vpred.

A aby toho nebolo málo, v seriáli sa schyľuje k svadbe!

Derek a Meredith by sa mali konečne oficiálne zobrať. Oni dvaja síce tvrdia, že sa vzali pred Bohom a navzájom si sľúbili lásku, no ich sľub na papieriku z konca 5.série predsalen nie je úradný dokument. Vyzerá to tak, že konečne títo dvaja sa rozhodnú zoficiálniť ich sobáš. A možno to nebudú oni, kto sa vezme, keďže do seriálu sa po materskej dovolenke vracia postava Arizony a všetci, ktorí sa obávali o vzťah Callie a Arizony sa môžu ukludniť, herečka Jessica Capshaw sa už čoskoro vráti do seriálu, už v nových častiach v roku 2011 by sa mala vrátiť po materskej a láska týchto dvoch žien bude silnejšia ako čokoľvek iné a taká jeden z najobľúbenejších párov v seriáli sa opäť dá dokopy. Alebo povýšia svoj vzťah a vezmú sa?

S návratom Arizony by sa malo skončiť aj hosťovanie Petra MacNicola, ktorý zastupoval Arizonu ako šéf pediatrie a tvorcovia si pre Petra nachystali naozaj diametrálne odlišnú postavu, ako sme boli u tohoto herca zvyknutí. MacNicol, či už v Ally McBeal alebo Chicago Hope hral milého a vtipného muža, no tentoraz v Grey's Anatomy si zahral nepríjemného, arogantného Dr. Starka a u divákov si veľa sympatií nezískal. Najväčšie problémy mal s ním Alex Karev.

A na záver je tu ešte jedno prekvapenie, tvorcovia seriálu si pre nás divákov prichystali pre rok 2011 jedno prekvapenie, v záverečnej tretine aktuálnej série nás čaká špeciálna muzikálová epizóda!

Nemusíte sa však báť, že sa seriál zmení na nerealistický pohľad lekárov a že všetci si budú spievať svetové muzikálové hity uprostred operácii, všetko bude tak jemne namixované, aby sa pobavil divák a zároveň sa nestratil ten realistický pohľad na život lekárov, ktorý sa seriál snaží ukázať. Bude to síce taká odľahčená epizóda, no údajne budeme veľmi prekvapení ako bude spracovaná – sľubuje autorka seriálu Shonda Rhimes. Určite to bude veľmi zaujímavý pohľad na všetkých hercov, ktorí nevedia spievať, no Rhimes sľubuje, že hoci sama to nečakala, väčšína obsadenia vie pekne spievať.

Nezabudnite, sice seriál končí pre tento rok,no v januári 2011 sa do Seatllu vrátime späť!

Pozrite si ukážky k dnešnej časti.

http://www.youtube.com/watch?…

http://www.youtube.com/watch?…

debata chyba