Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey's Anatomy - splní sa jej celoživotná túžba?

05.01.2011 09:27
debata

7.séria už zajtra večer pokračuje po vianočnej prestávke s premiérovými časťami!

Takmer mesačná prestávka vo vysielaní sa zajtrajším večerom skončí a na televízne obrazovky ABC sa vráti obľúbený seriál Grey's Anatomy. Čaká nás 11.časť 7.série s názvom Disarm a kto by čakal, že budeme mať možnosť zhliadnuť nejaké oddychovú epizódu, tak sa veľmi mýli.

Iste si pravidelní diváci spomínajú na moment, kedy Šef Webber vyhlásil súťaž v nemocnici o milión dolárov na nejaký projekt v nemocnici, ktorý by vylepšil to ktoré oddelenie, nakoniec vyhral Owen Hunt a jeho program vyškolenia nemocničného personálu v prípade krízovej situácie, keďže sa ukázalo, že ak nastane krízová situácia, tak nikto nevie ako sa má správať a potom prichádzajú nevinní ľudia o život, podobne ako to bolo v prípade streľby v závere 6.série.

Nikoho však ani v zlom sne, že niekedy budú musieť zase podstúpiť podobnú záťažovú situáciu. Opak je však pravdou a tak lekári sa ocitnú v centre diania školskej drámy, keď na miestnej vysokej škole začne vyčíňať strelec podobne ako to bolo v nemocnici a tak sa väčšine vrátia strašné spomienky, na ktoré aspoň na čas zabudli. Teraz sa však musia všetci sústrediť na to, aby zachránilil čo najviac životov.

V premiérovej časti sa dočkáme aj návratu Cristiny Yang späť do nemocnice. Tvorcovia seriálu sľúbili, že aj napriek tomu, že Cristina dala výpoveď v nemocnici kvôli jej problémom zo strachu, ktorý jej spôsobil strelec, tak sa vráti. Stane sa tak pri niečom veľkom, čo sa udeje a otrasie samotnou Cristinou. A tak sa aj stane. Cristina sa totiž zapojí do záchranných prác a zrazu si uvedomí, že vie ako má zachraňovať ľudské životy, že ich chce zachrániť a že sa chce vrátiť späť!

Veľkú zásluhu má na tom Derek Sheperd, ktorý zobral Cristinu v poslednej minuloročnej časti na ryby. Zobral ju od všetkých mimo mesta, aby na ňu netlačili, aby sa ocitla v neznámom prostredí, aby robila veci, ktoré predtým nikdy nerobila a aby sa uvoľnila. Cristina si konečne uvedomila, čo sa jej stalo a jej psychika sa s tým taktiež vyrovnala a prvýkrát od tej tragédie dala svojim pocitom voľný priebeh. Teraz je opäť pripravená dať svoj život späť do starých koľají, aj vzťah s jej manželom Owenom a aj s Meredith.

Novú výzvu musí zvládnuť aj kardiochirurgička Teddy Altman, v predvianočnej časti sa totiž zoznámila s pacientom, ktorému vypršala zdraovotná poistka a tam musel opustiť nemocnicu aj napriek jeho vážnemu zdravotnému stavu. Teddy, ktorá už bola aj tak sklamaná zo všetkých vzťahov aj osobných, aj pracovných, sa rozhodla, že tomuto pacientovi pomôže. Nečakala však, že jej začne časom imponovať a na záver ju napadol šialený plán. Jej zdravotná poistka by pokryla všetky náklady na Henryho liečbu, bez ktorej by časom zomrel. Napadlo ju, že keby sa zosobášili, tak by sa problém vyriešil. Henry spočiatku odmietal takúto možnosť, veď by to bolo absurdné,no neskôr si uvedomil, že mu ide o život a vyhliadky na obnovenie poistky nie sú priaznivé a tak súhlasil. Teddy aj v týchto premiérových častiach, ktoré sú naplánované bude pokračovať vo svojom pláne ako zachrániť Henrymu život. Musia sa čo najrýchlejšie spoznať, aby všetkých presvedčili, že ich sobáš nebude podvod. Zverí sa dokonca aj svojmu najlepšie kamarátovi Owenovi, ktorý však s jej plánom nesúhlasí…

http://www.youtube.com/watch?…

Ich plány však naruší tragédia na vysokej škole a tak Teddy musí ísť na pomoc študentom, ktorým ide o život…

http://www.youtube.com/watch?…

Táto zápletka s Teddy a Henrym sa podobá na dnes už legendárnu zápletku medzi Izzie a Dannym, vtedy Izzie sa zamilovala do pacienta, ktorému zlyhávalo srdce a na jeho záchranu bola ochotná obetovať všetko, aj svoju kariéru. Rozdiel je v tom, že Izzie si plne uvedomovala svoje konanie, naproti tomu Teddy si myslí, že nerobí nič zlé a chce pomôcť pacientovi, ktorý by bez liečby zomrel, považuje to za svoju lekársku povinnosť.

Ak sa vám zdá, že v ostatných častiach máme možnosť vidieť čím ďalej, tým menej Meredith a Dereka, tak máte pravdu. Tvorcovia nechávajú možnosť vydýchnuť si týmto dvom hlavným postávam, po všetkom, čím si prešli od záveru 6.série, teda postrelenie Dereka, jeho záchrana, potrat Meredith a potom spamätania sa z týchto strašných udalostí každý po svojom. Ide aj o to, že Patrick Dempsey bol viac pracovne vyťažený kvôli natáčanie tretieho pokračovania Transformers, kde stvárni jednu z postáv a tak tvorcovia zbytočne nerozpisovali dejové línie medzi Meredith a Derekom, nechali ich žiť svoj už pokojný manželský život a sem tam sa spomenulo, že Derek konečne začal stavať spoločný dom pre seba a Meredith. V nových častiach však tieto dve postavy dostanú väčší priestor, keďže Derek získal grant na výskum liečby Alzheimera a tak ho čakajú dlhé mesiace tvrdej práce pri skúmaní tejto choroby. Meredith mu bude chcieť samozrejme pomôcť, no on to robí hlavne kvôli nej, keďže má obavu, že by raz u Meredith mohla táto choroba prepuknúť, pretože na túto diagnózu zomrela jej mama…

A konečne sa dostávame k jednej k najzaujímavejším zápletkam. Na konci predvianočnej časti sa konečne vrátila Arizona. Nevedela vydržať odlúčenie od Callie. Netušila však, že po ich rozchode veľmi trpela a na Arizonu veľmi zanevrela, aj keď ju stále miluje. Aby som svoj smútok utĺmila, naplno si začala užívať bezzáväzný sex s Markom. Netuší však, že to bude mať následky.

Áno, je to tak. Tvorcovia si pre tieto tri postavy prichystali veľmi zaujímavú zápletku. Keď ešte bola Callie s Arizonou vo vzťahu, tak sa Callie netajila tým, že raz chce mať deti. Arizona deti mať nechcela a aj kvôli tomu sa na čas rozišli, no neskôr sa dali dokopy a Arizona ustúpila, že raz, keď nastane správny čas, tak by si mohli obstarať bábätko. No však ani Callie nečakala, že ten čas príde tak skoro. Splní sa teda Callie jej nehynúca túžba mať raz deti?

Všetko totiž nasvedčuje tomu, že v nadchádzajúcich epizódach Callie zistí, že je tehotná a otcom je Mark. Arizona sa bude snažiť získať Callie späť, no ako zareaguje nato, že počas jej stáže v Afrike si vtedy už jej ex-priateľka užívala sex s najlepším priateľom a že s ním dokonca čaká dieťa? Tvorcovia sa oficiálne k tejto zápletke nevyjadrili avšak nič nevyvrátili, je teda možné, že druhá polovica 7.série bude pre tieto tri postavy naozaj zlomová…

Na záver si pozrite ešte trailer k novej časti!

http://www.youtube.com/watch?…

debata chyba