Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey's Anatomy - prežijú zemetrasenie ich osobných vzťahov?

19.05.2011 12:04
debata

Nepremeškajte veľké finále 7.série!

Už dnes večer prichádza dlhoočakávané finále 7.série Grey's Anatomy a čaká nás zemetrasenie osobných vzťahov. Už dnes večer nás čaká 22.epizóda 7.série s názvom Unaccompanied Minor. Prichádzajú ťažké voľby medzi kariérou a láskou, no ako sa zdá, nie všetko bude mať svoj šťastný koniec!

Aspoň nejaký šťastný koniec sme zažili v ostatných týždňoch, čo určite potešilo fanúšikov páru Arizona a Callie, Callie po ťažkej autonehode sa našťastie úplne zotavila a ich malá dcérka Sofia takisto. Hoci to s nimi nevyzeralo na začiatku ružovo. Obe bojovali o svoj život, no lekárski kolegovia zachránili nielen Callie ale aj malú. Toto bolo pre Arizonu veľké znamenie a skúška ich lásky a uvedomila si, že už ďalej nechce čakať a chce si Callie vziať, pretože si uvedomila ako málo stačí, aby prišla o svoju milovanú. A tak sa uskutočnila krásna svadba a všetci boli šťastní.

Bohužiaľ toto šťastie vydržalo iba nevestám. Ostatní kolegovia, zatiaľ to netušia a niektorí aj tušia, že budú musieť niesť následky za svoje činy.

Asi najhoršie už dnes večer dopadne Meredith, no môže si za to sama, aj keď jej pôvodné úmysly boli dobré. Do spoločného výskumu, ktorý praktikuje s manželom Derekom totiž po dlhej snahe dostala manželku Šéfa Webbera Adele. Lenže, keď sa blížil termín jej operácie, Meredith sa rozhodla spraviť absolutne nepochopiteľný čin. Vymenila totiž zapečatené obálky a tak namiesto toho, aby Adele dostala placebo, tak dostala aktívnu látku, od ktorej si Derek sľubuje významný pokrok v liečbe Alzheimera. Meredith pri tomto čine odhalil Alex, lenže toto tajomstvo si nechával pre seba. Navyše Meredith a Derek sa po dlhom váhaní rozhodli oficiálne spečatiť svoje manželstvo na radnici a to najmä preto, aby si mohli adoptovať malú Zolu. Ide o jedno z afrických detí, ktorých liečbu v USA zabezpečil Alex Karev v rámci projektu, aby získal miesto Šéf rezidenta. Zdá sa, že šťastie praje aj Meredith a Derekovi. Nie je tomu však tak. Alex, ktorý je opäť plný hnevu, pretože jeho priateľka Lucy mu vyfúkla pred nosom miesto lekára v Afrike prezradil temné tajomstvo Meredith Owenovi Huntovi, ktorý rozhoduje o mieste Šéf rezidenta. A už dnes večer sa Meredith zrúti celý svet a nielen jej. Pozrite si promo video!

Meredith týmto krokom nielenže ohrozila celý výskum, ale následky môžu znamenať pre celú nemocnicu. Hrozí totiž, že by nadriadené agentúry zatrhli nemocnici možnosť vykonávať klinické testy a to istým spôsobom znamenal pre nemocnicu koniec. Šéf Webber teda musí konať a na hodinu vyhodí Meredith z programu! Aby toho nebolo málo, Derek sa v Meredith veľmi sklamal a opustí ju! Áno, všetci sme si mysleli, že toto sa už nikdy nestane po tom všetkom, čo si za tie roky prežili, no toto bude pre Dereka ťažká rana a navyše Meredith ohrozila aj adopčný proces. Meredith stratila všetko! Zatiaľ však nevieme, či ju Derek opustil definitívne alebo sa len načas odsťahoval, no ich vzťah dostal veľmi veľkú a vážnu trhlinu. Veľký problém čaká aj Cristinu. Tá sa dozvie, že je tehotná! Ona však dieťa momentálne nechce a chce sa sústrediť najmä na kariéru, aby sa z nej stala konečne prvotriedna kardiochirurgička a chce si dieťa nechať zobrať. Do tohoto však tvrdo zasiahne jej manžel Owen Hunt a preňho je neprípustné, aby Cristina išla na potrat. Musí sa tak rozhodnúť medzi dieťaťom, rodinou a manželom alebo možnosťou,že sa jej vzťah rozpadne a stane sa z nej výborná lekárka, no bude sama. Alex plný hnevu, už nevie, čo má robiť. Nie je mu jasné, prečo má takú smolu so ženami, prečo ho každá tvrdo podrazí, cíti, že potrebuje zmenu v živote.

Navyše sa konečne dozvieme meno lekára, ktorý získa miesto Šéf rezidenta, už teraz s istotou môžeme povedať, že to nebude Cristina, ani Meredith. Tak kto to teda bude? Bude to April Kepner? Alebo Jackson Avery? Alebo získa miesto Alex a dostane nový, pozitívny impulz do života, ktorý tak nutne potrebuje?

Ako vidíte tvorcovia sa tento rok rozhodli pre trošku iné finále ako sme boli zvyknutí po minulé roky. Nečaká nás žiadny boj o život, ani obrovská tragédie so streľbou šialenca. Čakajú nás iné katastrofy, osobného charakteru, ktoré poznačia naše postavy do budúcnosti a ako vieme, autorke seriálu Shonde Rhimes sa zatiaľ vždy podarili vytvoriť veľmi špeciálne a najlepšie finálové epizódy.

Taktiež sa dnes dozvieme ako dopadne milostný trojuholník medzi Teddy Altman, Dr. Perkinsom a Henrym. Ako sme mali možnosť sa dozvedieť v minulej epizóde, Henrymu sa podarilo dostať do Webberovho výskumu cukrovky, získal späť svoju prácu a tým pádom sa mu obnoví aj zdravotné poistenie a tak manželstvo z rozumu, ktoré uzavrel s Teddy môže skončiť. Problémom však je, že sa do Teddy zamiloval, no vidí, že ona stále miluje svojho bývalého priateľa Dr.Perkinsa a tak ju požiadal o rozvod, aby nestál Teddy v ceste za šťastím. Teddy to síce zaskočilo, no ponuku prijala. Navyše Dr.Perkins odchádza do elitnej nemocnice v Nemecku a vybavil tam miesto aj pre Teddy a ona reálne uvažuje, že odíde s ním. Ako to s ními dopadne? Odíde teda do Európy? Alebo dá prednosť Henrymu a nájde v jeho náručí vytúžené šťastie?

Dočká sa šťastného konca aj Lexie s Markom? Mark je teraz mimoriadne šťastný, dcéra Sofia je v poriadku, dal do poriadku vzťah s Arizonou a tým pádom sa môže naplno zúčastňovať na výchove svojej dcéry. Chýba mu už len láska a zdá sa, že Lexie pomaly, ale iste vypenila, no nie je si istá, či ich vzťah je možné dať dokopy…

Na záver je tu ešte dobrá správa pre každého fanúšika seriálu. Televízia ABC potvrdila, že seriál bude pokračovať aj 8.sériou, ktorá začne tradične v druhej polovici septembra, takže sa nemusíme báť, že viac našich obľúbených lekárov neuvidíme.

debata chyba